Ötvös Tibor

December 22-én jön a Star Wars: The Old Republic

A jelek szerint mégis megjelenik idén a BioWare nagyreményű MMO-ja, a Star Wars: The Old Republic.

A kiadó ugyanis az Eurogamer Expon hivatalosan is bejelentett, hogy Amerikában december 20, míg Európában december 22 a hivatalos megjelenési dátuma a programnak. Ugyanakkor az MMO díjazása is kiderült. Ezek szerint a havi díj 12.99 euró (3740 ft), a negyedéves 35,97 euró (10360 ft), a féléves pedig 65,94 euró (18990 ft) lesz. Az alap játék pedig 30 napos játéklehetőséggel érkezik.


"Ez egy elképesztően fontos pillanat a BioWare és partnerünk, a LucasArts számára is, akik rászánták magukat, hogy eme fantasztikus játékot megalkossák" - árulta el Ray Muzyka, a BioWare vezetője. "És külön értékeljük és köszönjük azon milliónyi rajongó türelmét, akik már évek óta várják a The Old Republicot."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blessyou #46
    Valójában ha fizetünk egy játékért, vagy akármilyen szoftverért, akkor sem birtokoljuk magát a szoftvert. A tulajdonjog továbbra is a kiadó/készítő kezében van, még ha fizetsz, akkor sem száll rád. Igazából használati jogot vásárolsz egy szoftverre, de nem lesz a tiéd, csak jogszerűen használhatod. Ha nem fizettél érte, és úgy használod, az olyan, mint amikor jegy nélkül utazol a tömegközlekedésen, vagy jegy nélkül nézed a filmet a moziban.
    Az egézen más kérdés, hogy ez lopásnak minősül-e (jog szerint igazából nem). És külön kell választani a jog szerinti megítélést, az erkölcsi megítéléstől.
  • Szaruman #45
    De akkor sem lopásnak nevezik, megvan rá a megfelelő szó.
    Ha beköltözök egy lakásba, ami nem az enyém, azt sem lopásnak hívom (pedig rá lehetne mondani hasonló módon), hanem önkényes lakásfoglalásnak. Ha valamire van szó, akkor azt használjuk, ne azt, ami 'nem azt jelenti, de azért közel áll hozzá'.
    Lopásról akkor beszélünk, ha az eredeti helyen nem marad ott a cucc az eltulajdonítás után. Itt megmarad, úgyh a szerzőt megillető jogokat sértjük meg. Ez a neve, az iqbetyároknak lehet, h a lopás szót egyszerűbb használni, de HELYTELEN.
  • cateran #44
    Ha mar fizikai peldakkal dobalozunk (persze 99%-ban rettenetes rossz analogiak, lasd az autos peldakat::D)
    Sarkitas nr1: Az utcasarki ujsagosnal kikered a legujabb Nagydudaju MILFek szamat, sitty-sutty lefotozod, majd visszaadod..Aszerzoi jogot kapasbol megsertetted ES -bar fizikailag nem tortent lopas- az ujsag szellemi reszet igenis eltulajdonitottad (vagyis elloptad) A gyengebbek kedveert: Fizikailag nem loptal (azaz az ujsag maradt az eladonal)
    Sarkitas nr2: Ugyanez digitalis formaban: Valtozik valami is? Keszul 1 digitalis masolat, a szerzoi jog szinten kapasbol megsertve, az eredeti marad az eladonal, de a szellemi resze (es 1 szellemi termeknel, azaz majdv mindennel ami nem hasznalati targy (sot, esetlegesen nem is letezik csak virtualisan) mas tulajdonaba kerul! A kulcsszo: tiltas ellenere:)
    Nem vedeni akarom a kiadokat vagy akarkit, de a teny az teny marad: meg otleteket is el lehet lopni, ugy, hogy esetleg meg virtualisan sem leteznek (2 reklamszakember beszelgeteset (1 uj termek reklamotleteirol)meghallja 1 3. es hamarabb -sajat otletkent- hozza ki. Maradt az eredeti a 2 csokanal? Igen, hisz csak masolas tortent...es megis lopas:)
    Masreszt a szellemi termekek eloallitoi ebbol elnek (mas kerdes, hogy tolem sem nagyon lattak 1 huncut kanyilot sem vagy 15 eve...De azert nem probalom mosdatni magam...engedely nelkul lenyultam a termekeiket, evvan:P)
  • Szaruman #43
    Magyarul nem tudó idiótákat osztani érdekesebb, mint a játékról beszélni. Sokat elmond a játékról.
  • QuippeR #42
    "A szerzői jogsértés meg a lopás bűncselekményének egyik válfaja, teljesen nyugodt lehetsz."

    teljesen nyugodt vagyok, de nem az.

    most nem tudom, hogy csak tévedsz, vagy direkt hazudsz, de szerintem az egyszerűség kedvéért mondjuk, hogy hamisan tanúskodsz, annak úgyis ugyanaz az alapja.
  • sermonizer #41
    Aha de, mind a kettőnek ugyanaz a kiindulási alapja...testi sértés....
    A szerzői jogsértés meg a lopás bűncselekményének egyik válfaja, teljesen nyugodt lehetsz. Akkor nem lenne az, hogy ha használat után törölnéd. Akkor máshogy hívnák, de ez most lényegtelen...

    Egy a fontos, fizettél azért, hogy birtokoljad?
    Na de mindegy is....nyilván lesz tört szerver, mert mindig megtalálják a módját...annak pedig igaza van, aki azt írta, hogy messze nem lesz ugyanaz az "érzés", mint a normál szerver....

    Hozzáteszem, az eddigi kommentek egyike sem foglalkozik a cikkel...ami azért vicces...
  • QuippeR #40
    nem úgy érezzük, hanem ez egy tény.

    amit most csináltok, az olyan mintha azt mondanátok, hogy a nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozása egyenlő a gyilkossággal. ez nem igaz. mindkettő rossz, elítélendő dolog, de nem ugyanazok.
  • Frosty01 #39
    pedig de.

    megélhetési szórakozás
  • Szaruman #38
    Aki úgy érzi, h a warezolás lopás, az nem ismeri a magyar nyelvet.
  • SzirmosSzisza #37
    Aki úgy érzi, hogy a warezolás nem lopás, annak belül nincs minden rendben. Lehet játszani a szavakkal, törvényekkel, etc, de a tény az tény marad.