Ötvös Tibor

Jövőre jön a Shoot Many Robots

Manapság újra divatba jöttek az oldalra scrollozós akciójátékok, melyek egyre jobban lekötik az ezen műfaj felé egyébként nem nagyon vonzódó játékosokat is.

A Shoot Many Robots is ezen stílusban indul, melyben ráadásul akár egyszerre négyen is harcba indulhatunk. A játékot fejlesztő Demiurge Studios kint volt a múlt héten megrendezett PAX 2011-es expón is és ott végre mozgásban is megmutatta magát a program.



Hősünk a megszokott mozgásokra képes: ugrás, gurulás és közeltámadás. Az alap fegyverünk végtelen számú lőszerrel rendelkezik, de minden egyes karakternek van egy második gyilkolóeszköze is, melyhez azonban limitált számú töltényt találhatunk a pályákon.

Utóbbi esetben azonban igazán extravagáns fegyvereket tudhatunk magunkénak. Itt van például a Gnómvető, ami apró, de halálos koboldokat lövöldöz az ellenfelekre. Lesz még Jégfegyver, rakétavetők és különböző automata fegyverek is. A teljes lista természetesen ennél több eszközt tartalmaz majd. Karakterünk képes lesz tapasztalati pontokat gyűjteni és szintet is lépni valamint a történet előrehaladtával egyre jobb fegyvereket tudunk majd megvásárolni.



A Shoot Many Robots az egyszemélyes kampányon kívül még más játékmódokat is kínál majd. Itt van mindjárt a Survivor, melyben a ránk özönlő ellenfelek hordáját kell visszavernünk. Összesen öt hullámot kell túlélni, de ezek nem túl rövidek. Az első támadási sorozat például közel három percig tart, ami igen izzasztó.

A Shoot Many Robots elég ígéretesnek tűnik és a műfaj rajongói bizonyára megtalálják a számításukat a játékkal. A program 2012 elején jelenik meg konzolokra és PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!