Ötvös Tibor

A Remedy szeretett volna PC-s Alan Waket

Az utóbbi évek egyik legjobb külső nézetes horror játéka kétségtelenül az Alan Wake volt, mely azonban anyagilag nem robbant akkorát, mint azt várták.

Ez annak is köszönhető, hogy a játék kizárólag X360-ra jelent meg és így az ettől eltérő konzollal vagy esetleg számítógéppel rendelkező rajongóknak le kellett mondani az élményről. Pedig eredetileg multi-platformnak készül az Alan Wake - legalábbis most ezt állította a Remedy két munkatársa, Markus Maki és Olli Tervo.



Ráadásul első körben PC-re tervezték a játékot, majd a Microsoft belépésével szinte az elejétől kellett elkezdeni az Alan Wake grafikus motorját, mert konzolokra másképp kell programozni. Majd a végén a számítógépes verziót kidobták, de ez "nem a Remedy döntése volt és nem is Finnországban dőlt el." Mindenesetre a játék PC-s változata már biztosan nem jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #14
    Cateran: Ja értem az hogy egy program mennyire nem fogy nem tükrözi a program adottságait..Tudom mi a különbség de ettől még bukta volt a game...:)

    Szefmester: Portolás meg költségek ide vagy oda a Microfost döntött így, ha pc-re portolták volna az jelentősen nem növelte volna az eladásokat,talán még 200.000 darabot rátett volna,de talán még annyit se,mindenki lewarezolta volna pc-n.
  • cateran #13
    Magyar nyelv es irodalombol hanyszor buktal? A legjobb es legsikeresebb kozt tudod mi a kulonbseg? Google vagy kerdezz valami iskolazottabb emberket a kornyezetedben....
  • Tinman #12
    Talán nem a legjobb, de mindenképpen dobogós!
    Sok szempontból viszont a legjobb, ahogy sok szempontból a legszarabb is egyben.

    Sajnos vannak hibái, ettől függetlenül kötelező tananyag gamereknek.
  • IMYke2.0.0.0 #11
    Én is csak bámultam akkoriban - nagyon-nagyon akartam ezt a játékot...
  • asysoft #10
    Hajajj, az ominózus IDF-es demó is közrejátszott abban, hogy 4 magos processzort vettem a gépbe...
  • KP27 #9
    microsoft és a pénz dönt. ez van ha eladod magad...
  • grebber #8
    Rákot görcsölnek ki mit akart.Még megcsinálhatnák simán.De pofázni könnyebb mint cselekedni!
  • Ender Wiggin #7
    Talán jobb, hogy nem lett port. Minden port kész agyhalál a PC-n szocializálódott játékosnak.
  • Narxis #6
    Ez nagyon érdekes, ha valami pénzügyileg sikeres akkor "tucatszarnak, tömegjátéknak" nevezik a hc gamerek, ha nem, akkor meg szar játék. Szerintem el kellene vonatkoztatni a pénzügyi adataktól és önmagában nézni a játékot. Nyilván utóbbit csak az tudja megtenni aki végigjátszotta ezt a játékot. Én megtettem és azt kell mondjam, hogy nagyon jó munkát végeztek a Remedy-s srácok, egyik legjobb ha nem a legjobb külső nézetes horror játék.
  • kissssss #5
    nos a kritikák hitelességét inkább ne firtassuk.