MTI

Mexikó betiltaná a legveszélyesebb városról írt játékot

A nyugati félteke legveszélyesebb városának tartott Ciudad Juárezről és az itt zajló drogháborúról szóló számítógépes játék betiltását követelik Mexikóban.

A Nemzeti Kongresszus azt kifogásolja, hogy az északi Chihuahua államban található 1,3 milliós határvárosban tomboló erőszak az alapja az Ubisoft új lövöldözős játékának. A szoftvercég honlapján a Call of Juarez: The Cartel című játék bemutatójánál a következő szlogen olvasható: "Vedd a kezedbe az igazságszolgáltatást, és éld át a modern vadnyugat törvénytelenségét". A játék előzetesében állig felfegyverzett emberek láthatók, akik egy városi utcában éppen tüzelésre készen várakoznak.

Ricardo Boone Salmon állami törvényhozó szerint a számítógépes játék azért ártalmas, mert a gyerekeket helytelen értékrendre tanítja. A mexikói határvárosban a Juárez és a Sinaloa drogkartellek vívnak a szó szoros értelmében élet-halál harcot befolyási övezetek megőrzéséért. A klánháború miatt Ciudad Juárez a világ egyik legveszélyesebb városának számít. Tavaly és 2009-ben összesen mintegy 6 ezer ember vesztette életét a bűnbandák leszámolásaiban.

Blog del Narco blog - a mexikói drogháború legjobb - és tulajdonképpen az egyetlen - dokumentációja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #2
    Nem ám a drogbandákkal van a baj, mert azokkal szemben tehetetlenek. A játék a fő bűnös, azt be lehet tiltani, ha már a gyenge karhatalom nem bír kellőképpen elbánni a valódi bűnözőkkel.
  • Evoluti0N #1
    "...számítógépes játék azért ártalmas, mert a gyerekeket helytelen értékrendre tanítja"
    Gondolom Mature besorolású lesz. Az pedig, h egy gyerek kezébe kerül nem a kiadó hibája.