Szekeres Viktor

Tavaly több mint félmilliárd dollár bevételt hoztak a Star Wars-játékok

A Star Wars örök, legalább is ez állapítható meg azon adat alapján, miszerint 2010-ben több mint félmilliárd értékben vásároltak az emberek a csillagok háborúja-filmeken alapuló játékokat.

A Lucasfilm Star Wars franchise-a volt 2010-ben rekordévet produkált, ugyanis azon évek közül ugyanis, amikor nem került mozikba Csillagok háborúja-film, tavaly hozták a legtöbb bevételt az SW-logóval ellátott játékok. 2010-ben ugyanis több mint 510 millió dollár értékben adtak Star Wars-játékot, s ezzel zsinórban harmadjára volt az SW első helyezett a fiúknak készített játékok piacán. A legnagyobb forgalmat a Hasbro és a LEGO Star Wars-játékai bonyolították le.


A népszerűség valószínűleg jórészt a Cartoon Network sorozatának, a Star Wars: A klónok háborújának (Star Wars: The Clone Wars) köszönhető, mely jelenleg a harmadik évadját tapossa Amerikában, de nemsokára mi is láthatjuk a legújabb epizódokat, melyekben Liam Neesont is hallhatjuk Qui-Gon Jinn szerepében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • EnxTheOne #3
    "de nemsokára mi is láthatjuk a legújabb epizódokat".

    10 perce néztem meg a legujabb részét. :D
    Erre van a torrent. :D
  • Kindred Blades #2
    "A népszerűség valószínűleg jórészt a Cartoon Network sorozatának, a Star Wars: A klónok háborújának (Star Wars: The Clone Wars) köszönhető"

    Aha, egyértelmű, annak a hülyeségnek, amit még 1977-ben adtak ki, és azóta is töretlen népszerűsége (ellentétben az új trilógiával és a felettébb gagyi animált sorozatokkal), biztos alig van hozzá köze.
    A SW sikere nem rajzfilmeken múlik, hanem a marketingen.
  • Bimbike #1
    Liam Neeson magyul fog nekünk beszélni a kártún networkon? :D megnézném..