Ötvös Tibor

Életfogytiglant kapott egy kislány megöléséért

Újabb ostoba férfi irányította a közfigyelmet a "beteg elmével megáldott" játékosokra.

Az angol Oldham városában év elején egy Gary Alcock nevezetű férfi barátnője lakásában konzolozott, mikor a mindössze 15 hónapos Violet Mullen felsírt. Ez annyira feldühítette a férfit, hogy - vallomása szerint - rögtön gyomorszájon vágta a babát, akinek ezáltal - a boncolás szerint - szinte az összes belső szerve megrepedt. Alcock azonban hasra fordította a kislányt és visszaült játszani.

Órákkal később érkezett meg a 22 éves anyuka, aki rögtön felhívta a mentőket, mert "Violet ajkai belilultak és olyan, mintha nem lélegezne rendesen." A babán azonban már nem lehetett segíteni, a kislány halálának beálltát a kórházba szállítás közben megállapították. Alcockot azonnal letartóztatták és tegnap ítéletet is hirdetett az elég dühös bíró az ügyében.



"Maga, Gary Alcock ismétlődő erőszakot alkalmazott az áldozaton. Sérüléseket okozott az agyában, az arcán, a karjain és a lábain és a vallomásával ellentétben számtalanszor megütötte, megrúgta és - az orvosi vizsgálatok alapján - fojtogatta is. Így érintkezett egy követelőző kislánnyal, aki igényelte a figyelmét és ezzel megzavarta hobbijában, a játékban."

"Maga szépen lefektette a babát és abban reménykedett, hogy nyugodtan hobbijának szentelheti az időt, amíg Violet alszik. Ám Violet beteg volt, tisztába kellett volna tenni és csak kis türelemre lett volna szükség, melyet azonban maga nem tanúsított. Elvesztette a fejét és elképzelhetetlen tettet követett el."

Alcock életfogytiglani börtönbüntetést kapott és leghamarabb 21év múlva szabadulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Geralt Fisher #19
    És ezekért mindig a játékokat hibáztatják, pedig mint a példa is mutatja, csak a konzol tehet róla...
  • DrTre #18
    Halálbüntetéssel mi van? Vagy csak én vagyok úgy vele, hogy mondjuk az ilyenekért ez a megfelelő büntetés?

    Sztem ez túltesz mindenen. Itt nem a játék az, ami kihozta belőle, akár a bélyegjeit is rendezhette volna, akkor is ugyanez lett volna a vége.

    Sztem halálbüntetés, bár tudom, hogy nincs, de az életfogytiglan (főleg az ilyen) nem elég büntetés.
  • Tetsuo #17
    Aham. Valszeg kondizhat meg jatszhat tovabb a sitten.. Ánglia mar csak ilyen.
    Egyebkent az #5-ben van vmi. Nagyon durvan butitjak oket, a magyarok ehhez a zombinephez meg nagyonis ertelmesek!
  • Tetsuo #16
    LOL Tibetben nincsenek kung-fu mesterek pl.
  • opeca #15
    21 év? Az kevés, tényleges életfogytiglant kellett volna adni neki.

    De ha a hobbija a gyufából hajóépítés lett volna, akkor is ez lett volna a végeredmény.

    Sajnos ez nem a játékok hibája. Ez az "ember" alapban valami elvetemült őrült.
  • adler30 #14
    Nos remélem a sitten kibelezi valaki ezt a geci állatot.
  • Bren X #13
    Volt egy hasonló eset öt éve szintén Angliában.
    Akkor a figura miután "elcsitította" a barátnője gyerekét,
    még megrendelt egy játékot online.
  • iambg #12
    Ez megint csak nem a játékosok problémája hanem az elmebetegek problémája. A kettő között van átfedés, épp ugyanúgy, ahogy a nem játékosok és az elmebetegek között is van átfedés.
    (Sőt! Van elmebeteg pék, postás, újságkihordó, politikus, kórházi dolgozó, vasutas, filmbuzi, makettépítő, kutyakiképző, és még sorolhatnánk ide bármit...)

    Az ilyen nem azért öl mert játékos hanem mert elmebeteg. Ha nem a játék lenne az elfoglaltsága akkor lenne a gyufaszámolgatás, az Izaura vagy a Való Világ, tökmindegy. A kislányt így is úgy is megölte volna. Na az ilyet kéne 21 év helyett egy életre elzárni a sötétbe.
  • psishock #11
    Újabb ostoba férfi irányította a közfigyelmet a "beteg elmével megáldott" tévénézőkre.

    Az angol Oldham városában év elején egy Gary Alcock nevezetű férfi barátnője lakásában nézte a mónikasót, mikor a mindössze 15 hónapos Violet Mullen felsírt. Ez annyira feldühítette a férfit, hogy - vallomása szerint - rögtön gyomorszájon vágta a babát, akinek ezáltal - a boncolás szerint - szinte az összes belső szerve megrepedt. Alcock azonban hasra fordította a kislányt és visszaült tévézni....


    a fenét irányított ő közfigyelmet bárhova is, a média emelte ki az esetet és (ismét) direkt támadta a játékostársadalmat, egy beteg ember cselekedeték kihasználva. Legyünk reálisak.
  • ciento #10
    akkor ülhetsz bent örökre, ha bent csinálsz olyan, ami életfogytot ér, amúgy 25 év a legtöbb helyen, ez a 21 ez akkor van neki, ha nagyon jó fiú