Ötvös Tibor

A svédek szerint a CS miatt lövöldözött egy ámokfutó

Ritka az olyan hét, amikor ne kellene valami olyasmiről beszámolni, ami az egész játékos társadalomra nézve ne lenne felháborító.

Ezúttal a Svédországban, Malmőben történt szörnyű gyilkosság miatt szólalt fel az egyik parlamenti képviselő és hozta összefüggésbe a játékokat a tragédiával. "A mostani malmöi lövöldözés egyértelműen összefüggésbe hozható a Counter-Strike videojátékkal. Megjegyezném, hogy a hálózaton játszható belső nézetes akciójátékot, melyben terrorista elhárítók és terroristák csapnak össze egymással Brazíliában már betiltották és 2007-ben egyértelmű összefüggést mutattak ki az amerikai kollégiumi mészárlás és a program között."



A képviselő követeli, hogy az ilyen játékokat csak 18 éven felüli vásárlók vehessék meg és fel kell világosítani a szülőket arról, hogy pontosan milyen programot is vesznek a gyermeküknek. A végén megjegyezte, hogy "jobban hisz a 'magányos kölyök egész nap CS-zik' elméletben, mint a magányos náci teóriában.

A tényekhez hozzátartozik, hogy a malmöi gyilkos egy 38 éves férfi volt, aki a rendőri jelentés szerint gyűlölte a bevándorlókat és ezért végzett a 15 emberrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #18
    Nahát: Szóról szóra ugyan az így már értem a cikk gúnyolódásást, ha a szerző sanciként is ír a csé.hu-ra
  • morden #17
    A tényekhez hozzátartozik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a 38 éves férfi volt az elkövető, jelenleg gyanusított csak....
  • Vogel #16
    A képviselő követeli, hogy az ilyen játékokat csak 18 éven felüli vásárlók vehessék meg és fel kell világosítani a szülőket arról, hogy pontosan milyen programot is vesznek a gyermeküknek.

    Az nem gáz ha egy 18+ "gyereknek" a szülő veszi meg a játékot?
  • DontKillMe #15
    1.)Annó a 286-os időszakban sokat játszottam a Super Marioval. Annyira megutáltam ezáltal a vízvezeték szerelőket, hogy azóta is dühroham jön rám, ha eggyel találkozom. Eddig már kétszer ítéltek el súlyos testi sértésért, mindkét esetben 1 év börtönt kaptam két évre felfüggesztve, valamint soha a büdös életben nem játszhatok a Super Marioval. Pedig qrv a élet, hogy nem a Mario volt a köcsög, hanem az a sok majom vízvezeték szerelő. A doktorbácsi azt monda, hogy szerinte talán inkább mégis az volt az oka, hogy a nővéremet egyszerre többen bírkózták le a szemem előtt, amikor egyszer hazaküldtek az iskolából, mert elfelejtettem megmondani otthon, hogy nem lesz tanítás, és nem jött értem senki, és besokalltam, amikor az egyik barátja bevonta a bírkóba a rotit, amit magukkal hoztak.

    2.)Anyu azt mondta, hogy nem vehetem meg a kedvenc játékom újabb részét, mert rá van írva, hogy 18+. De nem tudja a bds ribanc, hogy úgy is megzsarolom, és majd ő lesz az, aki elvonszolja a seggét a teszkóba. De ha mégsem tenné, akkor megrendelem a netről és másnap reggel már tolhatom is, mer' a lóvé a websoppnak is csak lóvé, és a kutya nem nézi meg, hogy ki vette át a csomit. De ha mégis megnézné, akkor a szhomszéd jóskabának adok egy ezrest piára, oszt hali. Majd ó átveszi. Nem beszélve arról, hogy ott van a tőccsed.be torrent oldal, ahonnan akármikó lerándom kecsegek.
    A kontersztrájk meg szerintem dög unalmas, amikó már a tizenötezredik fraget nyomják. A bratyóm otthagyott az asztalpn egy cédét, hogy ha van időm, toljam ki a gammát. Valami vadászós játék lesz, asszem manhunt, vagy mi. Nem baj, elvadászgatok addig, amíg a nagyi haza nem ér. Addig is ide rakom magam mellé a bézbollütőt, hogy ne féljek. Csak a mami meg ne ijesszen, mint a múltkor...
  • armageddon666 #14
    [/topic]
  • tomcsa4 #13
    Csak 18 éven felüliek vásárolhatják meg? Bakker, a lövöldöző 38 éves volt.
  • Jude666 #12
    Akkor én megyek az űrhajómmal amit most vettem hitelre, és szétbaszom pár marslakó dzsagonját
  • morden #11
    Ha egy gúnyos, cikket írsz, akkor alaposan utána kell nézni, nehogy a saját kardodba dőlj, nekem az jött le , hogy Ötvös Tibor, próbált jópofizni meg ilyesmi, közbe fogalma sincs arról, amiről írta... Az ember főleg ha nagy nyílvánosság elé ír egy cikket, akkor minimum utána néz a dolgoknak, de én meg vagyok győződve, hogy egy lefordított (rosszul lefordított) valahonnan átvett cikket rakott csak ki.

    (bocs ha nem arra válaszoltam amit írsz , mert nem értettem meg, hogy jön a hozzászólásomhoz a "magyarorszagnak nem lenne igy is eleg dolga, amire oda kell figyelni"....)
  • bertino #10
    te meg ugy beszelsz, mintha mindenkinek tudni kellene, hogy a svedek pl. hogyan viselkednek egy ilyen esetnel. mintha magyarorszagnak nem lenne igy is eleg dolga, amire oda kell figyelni, erdekel szted barkit is hasbol, hogy a svedek, hogyan reagalnak ?

    nembaj, azert te megmondtad, grat.

    a facepalm-al nincs semmi gond.
  • morden #9
    Igazad van, viszont a svédekről tudni kell, hogy ott bármi történik, mindig a társadalom a hibás, nem az egyén, ez olyan vezérelv náluk, mint nálunk az, hogy az állami vállalatoknál virágzik a korrupcio (bocs nem politizálni akartam, csak egy mindenki számára érthető példát akartam írni.) Szóval a cikkírónak láthatóan fogalma sincs, arról, hogy Svédországban hogyan gondolkodnak az emberek és miért mondta ezt egy képviselő, csak szajkozza magyaros vírtussal hogy faceplam :D