Ötvös Tibor

Del Toro Lovecraft horror játékot készít

Guillermo del Toro neve nem csenghet ismeretlenül a minőségi filmeket kedvelő olvasóknak. A rendező eddig olyan alkotásokkal tette le névjegyét Hollywoodban, mint a Penge 2 vagy A Faun labirintusa.

Del Toro - hasonlóan Tim Burtonhöz - olyan egyedi képi világot képes megalkotni, melyet rögtön fel lehet ismerni. És épp ezért remek az a mai hír, melyben hivatalosan is bejelentették, hogy del Toro játékfejlesztésre szánta el magát és ebben társra is lelet a THQ személyében.



"Számos, hamarosan bejelentésre kerülő játékban működök közre, de a legtöbb időmet egy horrorba fektetem" - állítja del Toro. "Ez nem a mostanában megszokott horror lesz. Nem túlélő horror. Ez egy valóban furcsa és meglepő elegy lesz. Elég lovecrafti a dolog. És most maradjunk ennyiben."

Ez mondjuk annyira nem meglepő, hiszen a direktor jelenleg egy Lovecraft filmen dolgozik, mely 2013-ban jelenik meg. Érdekes egybeesés, hogy a játék is abban az évben debütál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #5
    ...álmodna inkább az anyukádról, nem szép dolog átkozódni főleg minden ok nélkül
  • Jagdgeschwader #4
    Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn. Iä! Iä! Cthulhu Fhtagn!
  • tgunda #3
    Nehéz Lovecraft műből jó filmet csinálni, nem is nagyon sikerült eddig senkinek. Egy filmben nyilván nem lehet hosszasan magyarázni, leírni, azonban a rendezők hitchcock-i feszültségkeltő módszerek helyett általában csak a minél vadabb horrorisztikus látványra koncentrálnak és ez agyoncsapja az egészet.
  • Aestus #2
    Igen, kissé bulváros cím.
    Az eredeti cikk:
    "The cat’s out of the bag regarding director Guillermo Del Toro’s silent partner in the video game industry. In an interview with MTV, Del Toro revealed that he is working with THQ on bringing his unique vision to the gaming world. More after the break!

    While sparing in his details, Del Toro and THQ let out a few tasty morsels of information. First of multiple titles will be developed under a “three year developing deadline,” which translates to the first title being out in 2013. However, the real question is, what exactly will this first title be? According to Del Toro "[i]t's horror...but it's a very different type of horror game. It's not survival horror. It's truly a strange, geeky mix. It's a Lovecraftian thing. Let's leave it at that."

    The Lovecraftian angle is no surprise, given Del Toro’s upcoming adaptation of At the Mountains of Madness with James Cameron. However, will this be a licensed adaptation or something else entirely? We’ll keep you posted with more details as they are released!"
  • Kindred Blades #1
    Abból, hogy a dolog "lovecrafti", nektek az jött le, hogy egyértelműen Lovecraft játék lesz. Gratulálok.