Ötvös Tibor

Nem fogy az Amnesia: The Dark Descent

Rossz hírről számoltak be a rémisztő Amnesia: The Dark Descent alkotói. Egy héttel a megjelenés után ugyanis elég lesújtó adatokat kaptak a forgalmazótól. Minderről a hivatalos oldalon lehet olvasni.

"Ez volt az első játékunk, melyet megjelenése napján egyszerre hat boltban is meg lehetett vásárolni, szóval nagyon aggódtunk az eredmények miatt. Épp ezért már egy héttel a premier előtt elpostáztuk a példányokat, hogy minden helyen meg lehessen vásárolni a játékot és ez végül sikerült is."

"A kritikai visszajelzések is örömmel töltöttek el minket. Az Amnesia a MetaCritic összesítése szerint jelenleg 85 pontos átlagon áll, ami nagyon jónak számít. Annak is örültünk, hogy negatívumként szinte mindenki azt hozta fel, hogy túl rémisztő a program."



"Az viszont már kevésbé volt megnyugtató, hogy a játék 24 órával a megjelenés előtt illegálisan is letölthetővé vált, de erre fel voltunk készülve. Kiderült, hogy a másolat az egyik bemutató változatunkról készült és ennek hatására a jövőben kevesebb média kap majd ilyen review példányokat."

"Sajnos azonban az eladások nem úgy alakulnak, ahogy azt vártuk. Persze sokan mondhatják, hogy 1 hét után korai a számokon aggódni, de nincs igazuk. A grafikon görbéje ugyanis egyértelmű. A vásárlási kedv a premier napján volt a legmagasabb és azóta folyamatosan csökken az eladott példányok száma. Reméljük, hogy ez még javul, de egyelőre a csapat anyagilag nem került veszélybe."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sonance #9
    Kegyetlen nagy játék, a hangulatát nem lehet leírni, nem a hirtelen ijesztgetésekkel borzolja az idegrendszert, hanem a sejtelmes "vajon jól láttam, volt ott valami?" jelenetekkel. A hang pedig kegyetlen jó, művészien hátborzongató, egyik pillanatban megnyugtat, a másikban a szobádból is kifutnál, olyan rettenetesen ijesztő. 10/10 nálam ;) Steam-en 15€ ami nem pénz érte! Link a vásárláshoz, ha metetszett :)
  • Novotsik #8
    magyarítás már van,am szerintem a játék vásárlásának az a feeling-je h ott csücsül a polcodon :D
  • Perszepeta #7
    Bevallom nekem csak néhány dobozos, eredeti játékom van, de most érzem IGAZÁN azt, itt egy program, egy IGAZI REMEKMŰ, ráadásul egy kis brigádtól, hogy ezt KÖTELEZŐ megvenni!!! Pláne, ha ezen múlik, hogy adnak ki még minőségi munkát a kezeik közül... Ezt a játékot fejhallgatón, sötét szobában játszottam, 1x-2x úgy besz***am, hogy a másik szobában lévő bnőm is felnevetett rajtam :D Napi 1 óránál többet nem is bírtam idegekkel... Viszont jól van adagolva a feszültség, és jókis (bár nem túl bonyolult) feljtörők vannak benne..Életem legjobb 5 játéka között van, ja és pár napon belül jön a magyarosítás (99%-on áll!!!) :)
  • Krynn #6
    Most nem értem. A játék tesztjében azt írták, hogy csak letölthető formában szerezhető be a game. Itt meg azt írják hogy, "Ez volt az első játékunk, melyet megjelenése napján egyszerre hat boltban is meg lehetett vásárolni" Most akkor van dobozos változat vagy nincs?
    Amúgy magam részéről azért nem szerzem be egyenlőre, mert nem vágom annyira az angolt, hogy megértsem a történetet, és így tuti 10 perc után elakadnék, meg nem érteném az egészet. Ha majd esetleg lesz egy magyarított dobozos változat (Penumbra) akkor tuti vétel, vagy ha kijön hozzá egy magyarítás valahol. Bár én akkor is jobban preferálom a dobozos válzatot mint a letöltést.
  • Zaraki Kenpachi #5
    Szerintem a rossz marketing miatt nem fogyott, máig nem tudtam a game létezéséről.
  • JeD #4
    Én megvettem a Penumbra Collectiont (OK, leértékelve, de akkor is), és a második pálya végéig (ahol még SEMMI sem történik) jutottam az Overture-ben... és egyszerűen nem mertem tovább játszani. :) Azért majd nekiugrok még egyszer, de az ő esetükben simán elhiszem, hogy túl ilyesztőre sikerült.
  • Evoluti0N #3
    Kipróbáltam a demot. Azt se mertem végigjátszani. Sok horror játékkal játszottam, de azok lövöldék voltak és ehhez képest semmik ami az ijesztőfaktort illeti :)
  • Narxis #2
    neeeeeem, túl rémisztő
  • PetiX87 #1
    vegyétek, vegyétek d(^^,)