Ötvös Tibor

A The Old Republic a KOTOR folytatása

A Star Wars: Knights of the Old Republic talán az eddigi legjobb Csillagok háborúja világában játszódó játék, mely ráadásul minden idők egyik legjobb akció-RPG-je is egyben.

Épp ezért nem meglepő, hogy a klasszikus első rész és a kicsit gyengébben sikerült folytatás után a rajongók nagyon várják a harmadik részt, melyről eddig semmi hír nem érkezett. Ma azonban megtört a csend, bár valószínű a mostani bejelentés sokak szemében komoly ellenérzést vált majd ki.



Christina Norman, a BioWare egyik munkatársa ugyanis Twitteren keresztül válaszolgatott a rajongók kérdéseire és természetesen felmerült a KOTOR 3 téma is. Norman kijelentette, hogy a Star Wars: The Old Republic a kívánt folytatás és egyben a negyedik, ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik KOTOR rész is egyben.

A rajongóknak a döbbenettől leesett az álla és a sajtó figyelő munkatársai is teljesen meglepődtek a bejelentésen. Ez ugyanis azt jelenti, hogy offline KOTOR már biztosan nem lesz, mivel a fejlesztők az MMO-k világa felé viszik a sorozatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bennyg #31
    Olvasva előző hsz-eket. Igen sírnak a havidíj miatt, mert az egy kiba nagy lenyúzás. Előbb is elmondták, hogy miért, mert a havidíj nagyon kis töredékből simán megvan a karbantartás. Véleményem szerint nagyon is lenyúlnak amit szépen ki is fejtek.

    Lássuk mi van egy havidíjas MMO-ban. Ebben példaként jelen a WoW-ot említem kérem szépen, mivel abban kb 4-6 havonta jönnek frissítések.
    Na szóval állítólag, kapsz egy minőséget, frissülő contenteket, mert egy bár függő gyökér állatot ( http://www.youtube.com/watch?v=4m4_G2AP46c a bizonyíték és a vicc kedvéért).
    Frissülő content miről is szól. A WoW-ban, ha tudsz fainul google-zni, már egy kieg kiadása előtt jóval meg lehet találni milyen tartalom, újabb raid-ek lesznek benne a patch-ek folyamán. Szóval ezek a tartalmak régebb óta készen vannak (max egy minimális script-et igényelnek, de azt sem a fejlesztők csinálják), csak direkt nem rakják be, hogy minél tovább ott maradj, hogy kinyírd a főellenséget. Ismétlem ezek a későbbi raid tartalmak már rég kész van, csak minimális javításra vár, hogy minél tovább ot maradj.
    Mi lenne ha egyszerre lenne bent? 2008 nov 13 WOTLK, de sztem 2010. januárban már meglett volna az első Lich King kill és 1 évig unod a fejed és fizetsz.

    Na most nézzük az árakat. http://shop.pcdome.hu/termek/446/world_of_warcraft_gamecard_60_napos_feltoltokartya kedvezményesen. Az egyszerűség kedvéért 8000-el számolok az a 1-2 száz forint nem szól bele ekkora összegeknél.
    Szóval 2 hónap játék 8e forint. Mivel kb 4 hónap egy komolyabb content a WoW-ban. Már 16 ezer forintnál járunk és mit kaptál, egy 5-6 új megölhető bosst (raid-től függ). Még egy single player játék kiegje is olcsóbb és többet kapsz érte. Mellesleg nem beszélve, hogy befizetett 2-havidíj alatt kb csak egy bugfix patch jön, ami 8 ezerbe került neked.

    Mit kapsz egy single player -ért. Megkapod a teljes tartalmat egy átlagos játékban kb 8 ezer forintért. A játéknak van multi része dettó (pl COD). Single játékban is bugokat patchel javítják, amit tök ingyen megkapsz. A multi jtákona szerverek is nagyon fainul mennek, nincs több fennakadás mint 1 MMO-ban és mégis állnak a szerverek, fent tartják magukat és korrigálni is tudják a hibákat. Ez mindössze 8 ezerért és a WoW-ban már plussz 8000 ment ki 2 hónapra. 8000 ezer forintért végig tudod vinni a játékot, míg a WoW kb egy évet minimum várni kellett mire berakták a főbosst ami a történetszál végigvitelét jelenti. 1 évnyi játék és a gamcard-okra kidobtál 48 ezer forintot és még nem számoltuka a játék DVD árát bele és már lazán 56 ezer felett vagy.

    Ember, elbaszod a pénzt!!! 1 éves konditerem bérlet tagság 45 ezer forint és nem is szar edzőteremről van, sőt még ingyen szauna is van, és már bukott is az az elmélet "hogy olcsóbban jössz a havidíjas szórakozásból, mint elmész valahova" Hoppá, BUKTA, nem igaz ez a hülye függő kocka elmélet.

    Na de most PC a téma. 2 havi lopós gamecard ára egy eredeti PC játék, amott meg egy javító patch. Abból az évi több mint 50 ezer forintból mennyi játékra futja, te jó isten. Ha meg nem játszol sokkal csak 2-3 at veszel 24 ezerért. De marad még 30 ezer forint, amit ha akarsz a géped fejlesztésére is kiadhatsz és már nem egy ócskavassal játszol, ahol alig bírsz kicsikarni 24 fps-t, hogy ne szaggason.

    Megéri a havidíj? Töredéke simán elég a fenntartásra, munkabérekre, fejlesztésekre. Nézd meg a single player-eket, megélnek belőle. Azt a sok havi szarodért csak pár patch-et kapsz, ami régóta kész van, csak nem rakják be direkt, hogy fizess minél tovább nyomorult. Azt mellette egy függő állat vagy (nézd meg a videót az elején), nem azért mert MMO, mert muszály játszanod, ha akarsz ha nem mert fizettél érte 2 hónapot. HA 3 hetet kihagysz elbasztad a pénzt a semmire. ÍGy igenis függő leszel és jogosan el vagy itélve, aki lassan már azt se tudja milyen maga körül a való világ, egy sötét barlangban élsz.

    Nem hiába igaz a mondás "Hülyékből lehet a legjobban meggazdagodni"
  • Vidékimann #30
    Meg ezzel a játékal el is baszák az egész kotort mert ez a folytatás :(
  • Vidékimann #29
    Baszus Én azt hitem ez a játék lesz a kotor 3 de amikor meghalotam hogy MMO lesz nem is érdekel most az nagyon szorakoztató hogy egész nap ugyan azt kinyirom ez is ugyan olyan szar lesz mint a metin vagy a wow 10 éves gyerekeknek valo játék régebebben metinezem 2 héténen belül meguntam a wow-hoz nem kellet 1 hét
  • Sith #28
    A nagy kiegekért valóban fizetni kell viszont a normálisabb mmokban évente több ingyenes hmm kieg is napvilágot lát... nem mondom hogy ugyan olyan nagyságú mint a dobozos de új területek új tartalom és ezért nem kell külön fizetned.

    másik kicsit off: swg emu




  • stickmate #27
    Jézusom! Olyat mondjatok, amit Logikus gondolkodással nem lehetett eddig kitalálni...
  • WilliamMcKinley #26
    De mégis hogy lehet ezt megoldani normálisan, hogy a történet is üssön meg ne szaladjon el melletted a story ha nem érsz rá játszani? lvl 1 esnél még tömött a dantooine lvl20 nál már kivan nyírva? Meg én ha játszom egyedül szeretk lenni vagy multi. Ha emberekre vágyom találkozok velük basszus.
  • Indigo #25
    Arról nem is beszélve, hogy mint mmo, arra van kihegyezve az egész, hogy minnél tovább tartson, illetve ne is legyen vége sosem, fizessen csak a delikvens minél többet... Így kikerülhetetlen az amúgy értelmetlen gyűjtögetés, a monoton kaszabolás, meg az egyéb, mmo-kra jellemző időrabló marhaságok...
  • Celeborn #24
    Na, a szervereket fenn kell tartani az biztos, de vajon mennyibe kerül az? Ha havi 3rugót elkérnek franc tudja hány ezer játékostól, azért az havi sok milliót jelent. Ennek halovány töredékéből megvan a szerver fenntartása.

    Másfelől ami a fejlesztések fedezését illeti, azért azt sem a havidíjból oldják meg. A kiegészítőkért ismét borsos árat kell fizetni. Úgyhogy én igenis hányok az MMO-któl.

    És akkor még a függőségről nem is beszéltünk. Az MMO betegség. Tessék megkövezni, de a játékosok nagy részére igenis káros hatással van. MMO-t akkor érdemes fizetnie valakinek, ha minden nap több órát játszik vele. Az meg már nem nevezhető normálisnak. Én is szeretek játszani, jelenleg is játszom egy játékkal (Dante's Inferno) viszont 2 hét alatt 8 óra játékidőt töltöttem vele. Max. napi 1 órát játszok, és ha ezért nekem meg kell vennem a játékot és még havi díjat is fizetni...

    Ha kiadnának egy offline KOTOR-t (aminek ugye van egy frankó story-ja, amit én, mint a főhős végig vihetek, nem úgy mint az MMO-kban), arra beruháznék, de ez... csak felba.... az agyamat. De a kiadót úgysem fogja érdekelni a siránkozás, mert nekik ez anyagilag sokkal jobban megéri. Az, hogy a játékosoknak másra is van igényük... hát az pehh.
  • Indigo #23
    Na, asszem neked már jár a méreginjekció... Seggfej.
  • skiryo #22
    mennyi debil van itt, aztakurva, azért nyavalyogtok mert így fizetni kell majd érte és nemtudjátok letölteni. ennyi.