Ötvös Tibor

1 millió eladott Tetris - mobilokra

Miközben mindenki a Call of Duty: Modern Warfare 2 bődületes eladási adataira csodálkozik rá, a háttérben szép csendben újabb rekordot döntött meg a Tetris.

A már több, mint 25 éves múltra visszatekintő franchise eddig is fantasztikus eladásokkal büszkélkedhetett és talán nem is létezik olyan platform, amire ne kaptunk volna legalább egy átiratot. 2005-ben az Electronic Arts úgy döntött, hogy a mobiltelefonok piaca még kiaknázatlan területnek számít és megjelentették rá a Tetrist.



A mai napon pedig örömittas mosollyal az arcukon tudatták, hogy a héten "elkelt" az egymilliomodik Tetris a telefonokra. A játék ára 4,99 és 9,99 dollár között mozgott, így kiszámítható, hogy az EA eme húzásával 500 millió és 1 milliárd dollár közötti profitra tett szert. Ezen természetesen osztozkodnia kell a jogtulaj Blue Planet Software-rel. Alexey Pajitnov, a Tetris kitalálója pedig boldogan jelentette be, hogy a játék megjelenésétől kezdve (vagyis 25 éve) összesen 155 millió példányt adtak el találmányából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #2
    hmm naja....
  • Hegi90 #1
    Na most akkor százmilliót adtak el, vagy egy milliót?
    Asszem kiveszem a könyvjelzők közül az sg-t