Ötvös Tibor

Ausztrália meghátrált - győzött a Sega

Nem is olyan régen még arról volt szó, hogy Ausztrália nem enged a "nyomásnak" és továbbra sem vezeti be a 18 éven felülieknek korhatáros besorolást.

Ezen döntésük miatt rengeteg film és több sokak által várt játék (Aliens vs. Predator, Left 4 Dead 2 és társaik) csak online áruházakban elérhető vagy egyszerűen illegálisan letölthetik a netről. Az ausztrál korhatárbizottság mindenkitől azt várta, hogy vágja meg annyira a filmjét/játékát, hogy az beférjen a 14 éven felülieknek kategóriába és ez eddig mingis meg is történt.



Ám a Sega megmakacsolta magát és kerek-perec kijelentette, hogy amennyiben nem fér bele egy besorolásba sem a játék, akkor Ausztráliában nem forgalmazzák a játékot. A rajongókat pedig nem akarják becsapni egy finomított változattal. Az OFLC látta, hogy ezzel pár embert nagyon magára haragítana és átgondolta a korábbi döntését. A mai napon pedig bejelentették, hogy az Aliens vs. Predator megkapta a 14 éven felülieknek besorolást és így hivatalosan, bárminemű változtatás nélkül is forgalomba hozható a játék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #10
    Én nem fikáztam le őket. De nem hiszem, hogy felnőttebbek arafele 14+ évesen.

    Jó nagy baja nem lesz senkinek a játéktól, de aki esetleg nem szereti ezt a brutalitást (és meszokta, hogy náluk 14+ minimálisat tartalmaz), az könnyen félhet pár napig. Szerintem eltúlozták, de mindegy.
  • Narxis #9
    Annyi történt, hogy karácsony van és megenyhült a szívük. :D

    Én nem akarok most itt regényt írni a témáról, de talán nem kellene más országok szokásait, kultúráját bő nyállal szidni. Most könnyű a monitor előtt azt írni, hogy így meg úgy szar, de ha pl. az ott élő emberek szemébe mondod, hogy hülyeség amiben hisznek vagy barbárok mert nem úgy viselkednek mint a "nagy nyugati vagy magyar emberek" akkor nem biztos, hogy tettlegességig nem megy el a dolog.

    Persze a sok kocka biztos háborog ha nem kerül ki a polcokra a játéka, de attól még be tudja szerezni egyéb módon. Valamilyen szabályozás szerintem szükséges az élet minden területén. Évekkel ezelőtt az egyetemen még azt tanították, hogy a piacgazdaság a legjobb és a piac majd önmagát szabályozza, lám mégsem... tavaly már azt tanították, hogy a vegyesgazdaság a legjobb és az államnak be kell avatkozni egy bizonyos szintig. Tehát nem jó az ha mindent szabadjára engedünk, de a ló másik oldalára sem szabad átesni.
  • tomcsa4 #8
    oldala mellé*
  • tomcsa4 #7
    Nem az a helyesírási hiba a lényeg, hanem ohgy egy 18+-os játék 14+-os minősítést kap. Szóval itt nem a lóra ülnek, hanem egyik, majd a másik oldalára.
  • richard45 #6
    mi ez a "mingis" valami új magyar szó?
  • bertino #5
    sosem olvassák el, nem ujdonság.
  • rhonkhan #4
    "Az ausztrál korhatárbizottság mindenkitől azt várta, hogy vágja meg annyira a filmjét/játékát, hogy az beférjen a 14 éven felülieknek kategóriába és ez eddig mingis meg is történt."

    Na ez az amin látszik, hogy abszolút nemvolt kedvük elolvasni miután leírták...
  • kissssss #3
    mingis!
  • Narxis #2
    mingis
  • blessyou #1
    mingis?