Ötvös Tibor

Ausztrália nem kér a zombikból

A Valve a saját rajongói bojkottja után újabb nehézséggel kénytelen szembenézni. A kőkemény besorolásairól híres Ausztrália ugyanis betiltatta a Left 4 Dead második részét.

Ausztrália a játékfejlesztők számára valódi pokol lehet, hiszen a szigetországban nincsen 18 éven felülieknek korhatár-besorolás, így minden, elméletileg ebbe a kategóriába tartozó programot, filmet automatikusan betilt az OFLC (Office of Film and Literature Classification). Az országban a legmagasabb kategória a 15 éven felülieké, így sok jóságtól elesnek az ottaniak.



A szűrő legújabb áldozata a Valve Left 4 Dead 2-je, melynek betiltását a napokban jelentették be. Az OFLC szerint az erőszak nyílt ábrázolása, a túlzott realizmus és a közelharci fegyverek által okozott véres kivégzések nem engedik meg az alacsonyabb besorolást.

Érdekesség, hogy a Left 4 Dead első része viszont minden felhajtás nélkül megjelenhetett Ausztráliában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #12
    A Left 4 Dead-ben multiban, IGEN... zombival kell embert ölni!!!
  • bermuda3 #11
    ha zombival kéne embert ölni (pl stubs the zombie játék) akkor megértem h tiltják, bár ez a zombi stubs mókás figura és még az utolsó pályán is röhögtem azon ahogy megy :D
    de hát a jó oldalon áll az ember... am szerintem legegyszerűbb módja az ilyennek, h szépen az optionsben csinálnak egy violation vagy milyen menüpontot és állíthatod a vér mennyiségét meg színét. meg állíthatja az anyukád. szerintem egy ilyen opcióval legalább néhány ország jogszabályait ki lehetne kerülgetni...
  • dronkZero #10
    Nagyon helyes, fröccsenjen csak az az agy.

    Még a végén abba a hamis hitbe ringatják a kiskölyköket a nagy vértelenítésben, hogy elhiszik, hogy a fejbe lőtt embernek nem is robban szét a feje.

    Realizmus FTW!
  • tomcsa4 #9
    Én meg pont azt látom, ohgy egyre több a véres, 18+-os játék. Soha sem volt még ennyi, mint 2008-ban és 2009-ben. Mindegy melyik platformot nézzük.
  • Warton #8
    Vagy beszerzik az ebayen oszt jónapot.
  • Librarian #7
    Hmm, ott a pont.
  • Balumann #6
    Azt kéne, hogy alapból ilyen butított verziót csinálnak, majd egy könnyen letölthető móddal, vagy patchben átváltják az eredetileg tervezett játékra :D
  • zola2000 #5
    A gta4nél külön csináltak ausztrál verziót, amit kiadhattak, de sok ország meg azt csinálja hogy a 18as játékokat/filmeket csak polc alól lehet árulni, amerikában is be akarnak vezetni egy olyan törvényt, ezért készül sok játék már most is alapból 16os korhatárban amikor a fejlesztő 18as játékot akart volna csinálni, később mégtöbb ilyen lesz.
  • Viet #4
    Izé valve
  • Viet #3
    Jaj nekem ettől a hírtől előjönnek a rossz emlékek. Annak idején a Valva egy másik játékát a Half-life 1 -et is betiltották de késöbb úgy adták ki hogy az összes ellenfelet kicserélték robotokra és vér helyett zöld trutyi volt , tiszta szégyen volt.