Ötvös Tibor

Ígéretes Diablo-klón ex-Blizzardosoktól

Ex-Blizzardos csapat fejlesztette akció-RPG. Nem hangzik rosszul és a trailert elnézegetve kellemes kikapcsolódást nyújt majd a stílus rajongóinak.

A Diablo 3 bejelentése után hirtelen megugrott az akció-RPG bejelentések száma. Nemrég a szintén ígéretes DeathSpank adott magáról életjelet, ma pedig a hamarosan megjelenő Torchlight mutatta meg magát. Aktuális hírünk tárgya már csak azért is érdekes lehet, mivel fejlesztését az a Runic Games végezte, akik a Blizzardból korábban kivált fejlesztőkből verbuválódtak. Épp ezért nem véletlen a hasonló képi világ, a megoldások valamint a zene. A játék alatt hallható muzsikát ugyanis a Diablo sorozat zenéjének megálmodója, Matt Uelmen komponálta.


A Torchlight eleddig két választható kasztról rántotta le a leplet. Az egyik a Pusztító, aki leginkább hatalmas erejével és közelharci fegyvereivel osztja majd az áldást, a másik pedig a Hódító, aki amolyan harcos-varázsló lesz. A játék egyjátékos kampánya október 27-én jelenik meg, az online verzió premierjéről még nincs hír. A játékot az MMO-kra szakosodott kínai Perfect World adja majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • menoo #15
    Még két nap és itt a torchlight. Hírek a http://torchlight.useful.hu oldalán.
  • Etinger #14
    Nem erről van szó, hanem csakhogy elég randa a D3 intro grafja, teszem azt a Monk karakteré. Szóval azért nem állítanék olyat, hogy ezt pl alázná etc... Mert Blizzardos szinten is egy fos az a videó, valljuk be. D2 nagy kedvenc am...
  • Loverman #13
    ja D3 biztos szar lesz, és egyébként is kit érdekel hogy pre-alpha fázisban van már jónak kéne lennie a videókban mi? basszus milyen emberek vannak itt
  • Loverman #12
    ezt konkrétan az újjáalakult Flagship studios-os srácok csinálták úgyhogy kb ugyanazok az emberek mint a Hellgate: Londont. számomra felejtős... inkább várok a D3-ra. ami NEM rpg hanem hack'n'slash. RPG tekintetben a Witcher 2-re és a Mass Effect 2-re várok.
  • bermuda3 #11
    én férfiasan bevallom h beletekertem :D
  • Etinger #10
    ...és mennyire igaz... Sajnos :(
  • cateran #9
    Lenyűgöz,hogy ezt minden alkalommal le kell irni..crpg/hack and slash kategória
    Melyik része nem érthető? (jó hogy azt nem kezded bizonygatni,hogy a kocka (dobótest:D)nélküli rpgk nem is rpgk..vagy a levélben játszható az nem is rpg..)

    Hegi..Érdekes vélemény lévén hogy a -szarrá scriptelt videók alapján fostalicska- D3 meg sem jelent..sőt a megjelenés ideje is ködös...
  • Hegi90 #8
    d3 nyomába sem ér videó alapján, de egy próbát megér
  • KicsiNika #7
    Attól, hogy időszakonként el lehet osztani néhány pontot (vagy nem) és el tudod nevezni a karakteredet, az ilyen hack'n'slash játékok még NEM rpgk.
    A Morrowind, az Oblivion, a Wizardry sorozat, a !Fallout!, EZEK rpgk.
    Ezek csak Golden Axe reloadok :P

    Hack'n'slash őrületnek viszont tetszik. Lehet, hogy megveszem ;)
  • menoo #6
    Megadjuk neki az esélyt, aztán lesz ami lesz. A Blizzard mostani fejlesztői közül ezt ismerik el mint a legjobb Diablo klón. Jogosan szerintem.
    Alkimista, Pusztító, Győzedelmes (ez utóbbi helyett biztos születnek jobb nevek és talán nem az hogy kurva. :D )