Ötvös Tibor

A Halo: Reach az utolsó a Bungie számára

A Bungie meglepő bejelentést tett: ha végeztek a Halo: Reach nevezetű programjukkal, akkor végeztek a Halo-univerzummal is.

A Bungie neve manapság teljesen összeforrt a Halo névvel, pedig a fejlesztők Master Chief előtt is letettek pár jóságot az asztalra (a manga stílusú Oni vagy a remek stratégia, a Myth). A jelek szerint a ma kereken 10 éves széria hamarosan utolsó felvonásához ér - legalábbis a fejlesztők szempontjából.



Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Bungie ezt már a harmadik rész után is pedzegette, mégis elkészítette a hamarosan megjelenő ODST-t és elkezdte a Reachet is. Ám most kiderült, hogy akkor még két játékra szóló szerződésük volt a Microsofttal és eme két címmel ezt le is tudták. Mivel a Halo-név Gates cégének tulajdonában marad, így valószínű nem maradunk Master Chief nélkül, de a Bungie más franchise beindításán gondolkodik.

És itt lép képbe a mostanában sokat "vásárolgató" Bethesda, aki elkezdte a fejlesztőkkel a már említett új játékról szóló tárgyalásokat. De a pletykák szerint a Sony is szívesen látna egy csak PS3-ra készülő franchiset a Bungie-tól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #2
    Egyetértek. Nagyon jó lenne egy folytatás vagy egy remake. Pl. felspécizett Source2007 motorral.
  • FoodLFG #1
    Hú.. Az Oni tényleg jó volt, még a nyilvánvaló konzoloktól örökölt hibái ellenére is.