Ötvös Tibor

Készül a Battlefield 3

Az utóbbi időben jó érzés lehet Battlefield-rajongónak lenni. Gőzerővel készül a világháborús alapokhoz visszanyúló Battlefield 1943, a poénosra vett Battlefield Heroes és a konzolok után végre számítógépekre is megérkező Bad Company 2 is.

Mindezek után kisebb meglepetést okozott, mikor a DiCE bejelentette, hogy a fenti címeket megtoldják még az alapjáték harmadik részével, mely jelen pillanatban egyszerűen csak a Battlefield 3 címen fut. John Pleasants, az EA egyik vezetője azonban azt is rögtön hozzáfűzte, hogy a játék biztosan nem ebben az üzleti évben jelenik meg, vagyis leghamarabb jövőre kaphatjuk kézhez a programot.



A DiCE egyébként még 2007 novemberében szellőztette meg, miszerint trilógia lesz az alapjátékból, ám azóta csend és hullaszag lepte el a projektet és már mindenki lemondott róla - főleg, hogy közben számtalan Battlefield-projektet jelentettek be. A hírek szerint az egyik választható oldal a NATO hadereje lesz, míg velük a Közel-Keleti Koalíció áll majd szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakvarnyu #58
    Mi jol el szoktunk lenni LAN-on mindket jatekkal, bemelegitesnek egy fel ora CS, aztan johet a BF1942 hajnalig. Otthon persze el nem inditanam a CS-t semmi penzert.
  • Indigo #57
    Nagyon komoly "vita"!

    Nincs rá igénye. Igénytelen.

    Bocs, de ez ebben a formában egy blőd ostobaság...

    Nem érzed szánalmas, vergődő, kapálózó fröcsögésnek, amit művelsz?

    Remélem, ezt a kérdést magadnak is föltetted. :)

    Ha most én lennék az óvóbácsi, akkor egyikőtöket sem engedném az első osztályba
  • dronkZero #56
    "(grafikával szemben nekem sincs nagy elvárásom, így abban én sem osztom a vélményét)"

    C64 emulátorral játszom, ha úgy tartja kedvem. Azon nőttem fel.
    Ennek ellenére felháborítónak találom, hogy ha már a hardver megengedné, a lehetőség meglenne rá, mégis a 2-3 éve még nagyon menő, de mára teljesen idejétmúlt konzolos grafikát kell bámulnunk, persze növekvő gépigénnyel.
    Nem vagyok grafikabuzi, de igazán szeretném látni a fejlődést, nem csak a rohadt lehúzást.
    De ez megint egy teljesen más téma, amiről rengeteget lehet beszélni...
  • dronkZero #55
    Na akkor kezdjük előről.
    Ezzel teljesen, tényleg, tutira 100% egyetértek.
    De nekem -például- a CSÉ kevés.
    Baj? Miért?
  • Balumann #54
    És ezzel megint tovább vezeted uninteligens módon az értelmetlen flamet.
  • Balumann #53
    Nem nem. Idézem dronkZero üzenetét (#9)
    "Játékmenetileg elavult. Wolf3D-ben még menő volt egy csőben rohangálva lövöldözni, de így 20 évre rá már "kissé" kevés újat mutat egy ilyen játék."
    Utána valóban állította, hogy a grafika is fontos, hozzátartozik a játék nemtudommilyéhez (grafikával szemben nekem sincs nagy elvárásom, így abban én sem osztom a vélményét).

    Utána következő üzenetében már írta:
    "Még mindig nem érted, ezek szerint. Oké, rendben, nem a grafika, hanem a játékmenet a fontos."

    Amiről szó volt, hogy "elavult" (amit Schrank írt), nem a grafikára vonatkozik (semmiképpen nem lenne értelme, hiszen ha megnézed a Battlefield 2-vel írta, ami szintén nem a grafika miatt szerethető!!), hanem a csőszerű játékmenettel. Egyszerűen az a lényeg, hogy bár sok igény van az egyszerűbb játékokra (akár CS, Call of Duty, stb.), bőven lenne igény bonyolultabbakra is, mint akár a Bf2, ArmA - csakhát nem ezekben a formájukban, kevesebb hibával.

    A Nintendo WII -t nem azok szeretik (és veszik PC, meg x360 HELYETT), akik korábban nagyobb PC-s játékosok, multisok voltak, hanem olyanok, akik tényleg nem ülnek le gép meg ilyenek elé játszani, és még fontosabb, hogy főleg nem FPS -el (valószínűleg többük is szokott játszani pl. web alapú játékokkal gépen, ilyen statisztika jó lenne, de olyan ritkán készül ami tényleg mutatna is valamit :D)
  • Hunreal #52
    Zsidrikém, látom nyomod a hülyeséged. Flémelni? Mindenki magából indul ki... A megkapást talán a jó édes szüleidtől kapod meg, de ők is biztos rohadt büszkék lehetnek rád, hogy ennyi idősen ilyeneken gizdulsz.
  • Hunreal #51
    A vitát sajnos nem jól foglaltad össze. Ajánlatos a topik elejétől megérteni, de hogy legyen egy jó napod (és ezt nem kifigurázás miatt mondom) elregélem: Egy játékkal nem azért játszanak az emberek, mert nem szeretik. Te se fogsz azért játszani a sims-el, mert jó a grafikája vagy mert a haverjaid azt szokták tolni. Egy ember azzal játszik, ami leköti, érdekli, tetszik neki, magyarul: Élvezi a játékélményt! Példa okáért felhoztam a Counter-Strike, de mondhattam volna helyette World of Warcraft-ot vagy akármilyen játékot, aminek a grafikája mondjuk nem éppen a legújabb motort használja. A statisztikákkal is azt mutattam be, hogy az emberek nem elsődlegesen a játék grafikáját, hanem a játékélményét nézik és ettől lesz valami népszerű. Mint mondtam, a Wow-ot sem a grafikája, hanem a játéka miatt szeretik. De ha már a példádnál vagyunk, akkor a Wii is azért népszerűbb sokkal, mert az embereknek jobban tetszik az, mint a többi konzol. És miért tetszik neki? Vicces, nevetős helyzeteket teremt, embereket hoz össze és egy buligépként sem rossz választás. A többi konzol tudja ezeket a szuper grafikát leszámítva?!
    Akkor megkérdezem, hogy ebben mi a szubjektív vélemény?
  • dronkZero #50
    "Ezt egyébként évekig is folytathatjátok így, soha nem fogjátok ezzel meggyőzni egymást (főleg, hogy a témától is eléggé elkanyarodtatok, már egymást oltogatjátok), és nem fogjátok tudni tisztázni sem pontosan, hogy mi, amiben nem értetek egyet."

    Ez soha nem is volt cél szerintem. Flémelni jött ide ez az ostoba náci, nem vitázni. Hát megkapta.
  • Balumann #49
    Ez az egész vita valami katasztrófa. Most röviden összefoglala a vita témája:
    -a tények azt mutatják, hogy nagyon sok igény van az egyszerűbb játékokra (Counter Strike, Nintendo WII, stb.)
    -viszont nagyon sokan várnánk összetetebb, nagyon terepes, realisztikus (meg stb. - bármi ami kevés van) játékokra, amik nyugodtan mondhatjuk elavultak

    Namost, az elavult nem jelenti egyáltalán, hogy nem élvezhető, és ez egyrészt függ az igényétől (mivel multiban játszák, ezért nagyban függ a játékos körtől, én pl. napokig elvoltam haverommal a Worms WP -vel meg Soldat-al is, és még mostanában is nagyon jókat játszunk vele, illetve hogy mennyi ideje van rá).

    Én egyet értek dronkZero-val abban, hogy hosszabb távon a nagyobb területen, több lehetőséget nyújtó játék sokkal élvezetesebb, és én is biztos vagyok, hogy legalább egy része azok közül, akik CS-vel játszanak, nem játszottak még csapatban "modernebb" játékot (a másik része az, akinek nem fut el más játék, illetve nem is szeretne időt szánni másra). Én is CS-ztem - bár szokásomhoz híven kizárólag netes ismerőseimmel privátban, jókat játszottunk, ahogy sok más kisebb játékkal is.
    De nem sok minden bizonyítja azt, hogy nincs egyáltalán (legalább nagyjából egyenlő arányban!) igény összetettebb, nagyob területtel rendelkező, kevésbé csőszerű játékokra, hiszen nincs olyan példa, ami gyakorlatilag mindenkinek kellene hogy tetszen. Ahogy írtam, BF 2 -vel is próbálkoztunk neten (én korábban többször is játszottam), nagyon sok olyan dolog van ami miatt nekünk hamar élvezhetetlenné vált. ArmA multiban lagos, és nagyon sok bug, és nagyon sokan kell játszani, ráadásul összjáték, jó csapat nélkül nem lehet, Crysisban nekem a sebzésrendszer, a ruha tulajdonságainak "beállítása" miatt van kilőve (illetve abban is hiányzik nekem nagyon sok minden). Több okot is fel tudnék sorolni, ezek azok, amikben nagyjából másokkal egyet értettünk - akik hasonló véleményen vannak velem (pl. akikkel mostanában esténként ArmA-zok).

    Én most (talán kivételesen? :D) dronkZeroval értek egyet nagyrészt, a "vita" (ami gyakorlatilag már inkább gyerekes veszekedés felnőttes stílusban) viszont mindkettőtök részéről értelmetlen és szánalmas. Ha röviden összefoglalnám, akkor sztem könnyezne mindenki a nevetéstől. Szubjektív véleményből kifolyólag más oldalról nézitek a dolgot (erre van igény - igen, de "nekem" és sokan másoknak arra lenne).

    Ezt egyébként évekig is folytathatjátok így, soha nem fogjátok ezzel meggyőzni egymást (főleg, hogy a témától is eléggé elkanyarodtatok, már egymást oltogatjátok), és nem fogjátok tudni tisztázni sem pontosan, hogy mi, amiben nem értetek egyet.