Ötvös Tibor

Csalás a Lionhead háza táján?

Peter Molyneux megdöbbentette a játékosvilágot, amikor a Microsoft E3-as konferenciáján mozgásban is bemutatta a Project Natal képességeit kihasználó Milo munkacímű programot.

A videón látottak valóban nagyon pazarnak látszottak és a jelen lévő újságírók alig várták, hogy végre élőben is kipróbálhassák az irányítót és vele együtt a programot. Azonban a puding próbája az evés és hát a jelek szerint ez a puding savanyú tejből készült.

Több, szavahihető újságíró jött ki csalódottan a Milo prezentációról és véleményét nem is rejtette egyikük sem véka alá. Először is a Lionhead által hirdetett szabadság nem valós, játék közben folyamatosan kapták az utasításokat, hogy most mit mondjanak és pontosan mikor.

A beszámolók szerint így egy az egyben azt játszották le, amit a konferencia videójában is láthattunk. Egyesek azt is feltételezik, hogy Milo nem is az ő hangukra mozgott, hanem valaki a háttérből irányította őt, ráadásul alig pár szót ismert csak. És ők még a szerencsések, a kicsit sötétebb bőrű játékosok mozdulatai egyáltalán nem érzékelte a rendszer.

Persze rögtön tegyük hozzá, hogy ez csak egy demó volt és a megjelenés még messze van. Addig még van idő kiküszöbölni a hibákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beyond silence #9
    LOL népvakítás...
  • zola2000 #8
    Az a baj, hogy wiimote+nunchuck párossal tökéletesen lehet fpst, tpst stb irányítani, ezzel csak néhány casual játékot tudok elképzelni...
  • NEOreg3 #7
    Tom Clancy's EndWar?
  • blessyou #6
    Jah, stratégia az tök jó ,volna. Mekkora királyság lehetne már parancsnokként vezényelni a csapatokat, meg parancsolgatni, hogy "Nehéztüzérség: tüzelj a B szektorra; Sólyom-kötelék, légitámogatást a gyalogságnak!" vagy ilyesmi.
  • narumon #5
    Nyilván annyit fog tudni az egész rendszer amennyit az adott program kihasznál belőle. Egy verekedős játék előtt lehet majd rugdosni, gondolom a dashboardot lehet szavakkal utasítani, de azért ez nem egy AI. Mit vártak, hogy majd lehet egy xboxxal beszélgetni vagy mit? Ez simán egy újfajta kontroller. Nagyon jól lehet alkalmazni bizonyos tipusú játékoknál és bizonyos típusoknál meg el kell felejteni az egészet. Mondjuk egy stratégiát szerintem nagyon jól lehetne vele irányitani mégha furcsán is. Gyakorlatilag egy Minority Report féle irányitás könnyedén megvalósítható vele.
  • haxoror #4
    rasszisták :P
  • Victor1103 #3
    Érdekes project ez a Milo. Én azért kíváncsi lennék hogy tényleg annyira szabad lesz e hogy ha pl utasítom hogy ölje meg magát akkor megteszi-e? Ha trágár szavakkal illetném kíváncsi lennék azt is hogy reagálná le XD
  • WinG #2
    szerintem büntetőeljárás alá kell vonni az elektronikai eszközöket. követeljük az összes xbox bezúzását >:|
  • Atkamon #1
    Valahogy nem lepődök meg ezen...

    Heh, a következő meg az lesz, hogy valaki bepereli őket, hogy rasszisták xD