Ötvös Tibor

Újabb balhé a Brütal Legend körül

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy az Activision - Blizzard egyesülésekor számos olyan játékot vágtak a cégtől, melyben nem látták a franchise-lehetőségét vagyis nem tudtak volna több részt készíteni hozzá.

Szerencsére az így kidobott programok mindegyikét felkarolta valaki (mondjuk a 50 Cent: Blood on the Sand és a Leisure Suit Larry: Box Office Bust nem érte meg, nagyot buktak) és szép lassan kezdtek megjelenni. A kasza egyik áldozata volt Tim Schafer legújabb programja, a Brütal Legend, melyet az EA karolt fel.

Már ekkor elkezdődött a keverés, hiszen az Activision szerint a jogok még náluk voltak, ám akkor az EA lerázta a dolgot. Ám az idei E3-on nagy sikert aratott a Brütal Legend bemutató és a világsajtó mindegyike kiemelten foglalkozott a valóban egyedinek ígérkező játékkal - és az Activision talán rádöbbent, hogy hibázott és most hivatalosan is beperelte az EA-t és a Double Fine-t (Schafer cége).


A hivatalos kereset arról szól, hogy a Double Fine szerződésszegést követett el, mivel az Activisionnak élő szerződése van a játékra, ráadásul 15 millió dollárt feccöltek bele és ezt a pénzt szeretnék viszontlátni. De a hírek szerint azzal is megelégednének, ha a játék nem jelenhetne meg. Az indoklás szerint a fejlesztők nem készültek el határidőre a programmal és különben is, 7 millió dollárral túllépték az eredeti büdzsét.

Innen nem igazán lehet megítélni, hogy most végül is kinek van igaza, ám ha mindez valóban így volt, akkor is az Activision "dobta ki" a programot a fejlesztőivel egyetemben, és nem Schaferék mondtak fel. Dögöljön meg a szomszéd tehene érzésünk van. Mondanunk sem kell, hogy a szeptemberi megjelenés így ismét veszélybe került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #8
    Azzal a különbséggel, hogy a Fox bele sem kezdett a film leforgatásába, szépen hagyták, hogy a Warner elkészítse, és csak ekkor jelezték, hogy a jogok még náluk vannak. A vége az lett, hogy övék a bevétel fele, miközben egy fillérjükbe sem került. Szóval gerinc ott se sok volt. De hátha meg tudnak egyezni legalább ezek is.
  • Narxxis #7
  • Hornymut #6
    Ugyanez volt a Watchmen filmnél is, de szerencsére "csak" halasztották, végül bemutatták. Itt is hasonló lehet a helyzet. Ha nem, az Activision megrohadhat
  • Zombee #5
    Sajnos nincs mit tenni. Ha a jogok az Activision-nél vannak valóban, akkor nincs az a bíróság, ami ellenük ítélne. Függetlenül attól, hogy ők sztornózták a projektet, nem láttak benne fantáziát. Ha már gerinctelenkedni akarnak, akkor inkább adják ki mégis ők.
    Az meg egyébként milyen dolog már, hogy kidobnak egy játékot csak azért, mert nem lehet belőle végeláthatatlan sorozatot csinálni. Ja persze, így eleve kevesebbet kell az ötleteken agyalni, ha van egy név és koncepció. Új dolgot mindig nehezebb kitalálni.
  • cateran #4
    "De a hírek szerint azzal is megelégednének, ha a játék nem jelenhetne meg."
    Ez akár igaz,akár nem, 1 életre leirta a szememben az Activisiont...Az EA sem a szivem csücske,de ilyen dolgot követelni akkora taplóság (még ha csak pletyka is) ami már rajtam is túltesz....
  • GG #3
    utálom a jogot. Itt a lényeg: "Az Activision "dobta ki" a programot a fejlesztőivel egyetemben, és nem Schaferék mondtak fel." ÉS végül győz a pénzes cég és nem az igazság...hogy akadna a halszállka a torkukon.
  • Narxxis #2
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • QwErTy89 #1
    Dögöljön meg az Activision tehene.