Ötvös Tibor

Visszatérés Csernobilba

Immáron hivatalossá vált, hogy harmadszor is visszatérhetünk a S.T.A.L.K.E.R. világába, hiszen a GSC GameWorld bejelentette a Call of Pripyat alcímű epizódot.

Az első epizód hosszas késlekedés és bonyodalom után végül is 2007 márciusában jelent meg és elég komoly sikert aratott. Épp ezért nem is váratott sokat a folytatás magára és 2008 augusztusában jött is a Clear Sky alcímű második rész, mely az első előzményeit mutatta be.



A GSC GameWorld elmondása szerint a harmadik részben az első epizód utáni esményeket játszhatjuk le, ám immáron harmadszor is új főhőssel kell, hogy megbarátkozzunk. A helyszín - a címben is szereplő - Pripyat lesz, mely egy hatalmas szellemváros. Eddig ennyit tudni, de mivel elvileg idén év végén már jön a program, hamarosan bővebben is beszámolunk róla.

Időközben annyit változott a helyzet, hogy a Call of Pripyat nem a harmadik rész címe, hanem a tervezett kiegészítő elnevezése és a valódi, hármas számú S.T.A.L.K.E.R. még cím nélkül készülget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #16
    Bocs a helyesírási hibák miatt
  • Tower Guard #15
    Minden bugot meg tényleg mindent félretéve. Stalker 1. része. Benyomultam lövök midnenfel mint állat szednek szét alig élek mondom elbújok. egy nagy raktrtelep volt vagy mi. Elmentem rohadt messzire beguggoltam egy baszott nagy fa mögé, hogy lerázzam az ellkenséget. Kb a pálya másik végében voltam erre ők elindulnak jobbra, balra köülnéznek de közben oldalazva jönnek felém, tiszta véletlen ők nem id oda akarnak jönni eltellik egy kis idő jéé véletlen odajönnek a fa mögé és agyonlőnek akárhová is mennék.... na a szuper fejlett mesterséges intelligencia meg a világ végéről is azonnal odatermő ellenségek között kicsit van különbség...
  • Sanyix #14
    nemtudom milyen bugokról van szó, én több hónapos soc-ozás után múlt héten tudtam beszorulni egy utánfutó alá, cs-ben nem találkoztam semmi buggal ami feltűnt volna, igaz azt is a 07 el végződő majdnem legújabb patchel játszottam végig, ahogy a socot is az 1.00000006-ossal.
  • Vogel #13
    SoC-ra találtam modot ahol full bugmentes. CS-ben meg idővel randomra elszáll a mentésem, hiába csinálok többet is. Játék 2/3ig bírta és akkor beszart a mentés, mind a 3 amit elkövettem :(
  • M1kka Makka #12
    milyen zombik vazze??meg milyen öt fejlövés???mit néztetek cseh 2-t??:)
    oblivion lostban vannak max zombik, meg lehet nem legkönnyebb fokozaton kéne játszani...Clear Sky-nak milyen más története lett volta??sztem jol ki volt találva csak persze elég depis lett a vége.
    oblivion lost moddal egész jó lett a SoC csak hát a bugok sajna tényleg sokat elvesznek a játékélményből.Azért nagyon várós a gamma!
  • Sanyix #11
    LOL? Milyen zombik? Azok bloodsuckerek, mutánsok. Nem tűnt fel hogy még van pár mutáns a játékban? Amúgy alapjátékban is volt vagy 6db bloodsucker bescriptelve... az aztán sok. Még oblivion lost modban se gyakran találkozni velük, pedig ott generál mindent. Ott is bloodsuckerből 1 spawnol blowout után kordonon a vasúti töltés előtti gyárnál, 3 az agroprom földalatti részében, 1 a föld feletti részében, 1 wild territory-n a sugárzó épület mellett, és kb ennyi. A lassú zombik meg akárhol előfordulnak, főleg a lopkodós féle :)
  • Sanyix #10
    Miért milyen sztorija lett volna ha ez az előzmény? Tökmás irányba menjen?
  • es5eNCe #9
    Nekem az egyetlen igazi újítás ami bejött a CSky-ban az a fegyverek tuningolása volt. Sajnáltam hogy gyakorlatilag a játék közepétől nem találtál helyet ahol további fejlesztéseket elérhess csak ha visszamentél a korábbi helyszínekre jó sok pénzért plusz az idő! Bug volt benne bizony bőven és totálisan elveszi a kedvét a játéktól az embernek. Talán az új jobb lesz de a korábbiakból kiindulva nem számítok semmi jóra max hogy vehetek újabb vasat hogy elmenjen rajta rendesen, köszönhetően a remek optimalizálásnak.
  • Broafka #8
    nagyon jó lett volna a játék, csak nekem az nem tetszett, hogy jöttek ilyen gyors suhanó zombik meg ilyenek. Szerintem úgy jobb lettovnla a játék, ha tényleg csak szimplán beteg, torz, daganatos gonosz emberkék jöttek volna. És akkor teljesen hihetőbb, meg valóságszagúbb lett volna. De akkor persze egy csomó fanatikus játékost akik zombikra akarnak vadászni elijesztett volna.
    too bad
  • Petys #7
    A Clear Sky-ban nemtudom miért csinálták azt meg, hogy csak akkor akkor találhattál a titkos rejtekhelyeken cuccot, ha tudtad az infót, hol a hely, így a keresgélésnek teljesen feleslegessé és lehetetlenné vált...
    Meg a sztori sem volt túl jó, ezt gondolhatták, hieszen az előző részben szinte már mindent titkot lelőttek.
    Azért jó kis játék, de folytatásnak az első részhez hasonló csavaros sztorit várok!