Ötvös Tibor

Elítélték az Xbox gyilkost

Egy újabb idióta/elmebeteg hozott szégyent a játékos-társadalomra. Miközben a normálisabbja próbálja bebizonyítani, hogy a játék igenis hasznos időtöltés, addig ezt a nehezen felépített várat egy-két őrült egy perc alatt lerombolja.

Sajnos ezúttal is egy ilyen esettől hangos az angol sajtó. Történt ugyanis, hogy egy 16 éves manchesteri tinédzser, a képen balra látható Shane Boyd még augusztusban hátba szúrta a jobbra látható és szintén 16 éves Conor Blacket. A BBC által csak "Xbox gyilkosnak" nevezett Boyd úgy vélte, hogy az áldozat ellopta Xbox konzolját és ezért a hátsó kertben fejbe vágta egy sörösüveggel, majd amikor Conor menekülni akart, hátulról leszúrta.



Az áldozat még megtett pár métert, majd utána összeesett és a helyszínen életét vesztette. Boyd ezután kiállt az utcára és "Én vagyok a király! Én vagyok a legnagyobb!" kiáltásokkal ünnepelte magát, majd megfenyegetett mindenkit, hogy ha valaki hívja a rendőrséget, ugyanerre a sorsa jut. Clement Goldstone bíró 22 év szabadságvesztésre ítélte Boydot, melyből minimum 11-et le kell töltenie és csak ezután helyezhetik feltételesen szabadlábra. A bírói indoklás szerint Boyd előre megfontolt szándékkal követte el a gyilkosságot, hiszen alapból nála volt a kés, ráadásul Black el akart menekülni, így nem jelentett számára valódi fenyegetést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beygír Gücü #24
    csak 11 évet kell leülnie
  • Gordon88 #23
    Persze h 360as volt, sima Xboxért nemölne egy ember. xDDDDDDD
  • noki2 #22
    Uncsi.........
  • szily3 #21
    Nincs gémer társadalom?
    "A társadalom a közös lakóterületen élő emberek összessége, akiket a közös viszonyrendszerük és intézményeik – gyakran a közös érdeklődésük, ismertetőjegyeik, kultúrájuk – megkülönböztet más csoportok tagjaitól." - Wiki

    Nos, ez egy kicsit elavult megfogalmazás, de ha figyelembe vesszük a következőket, a Gamer közösségek összességét igenis lehet Gamer-társadalomnak hívni:
    - Lakóterületnek megfeleltethetőek az olyan helyek, ahol az illetők - nem fizikailag - rendszeresen és nagy mennyiségben fellelhetőek, például internet, fórumok, klánok, virtuális világok. Ha valaki abba kötne bele, hogy ezek nem fizikai helyek, területek, felhívnám a figyelmet arra, egyes Virtuális világok máris saját társadalomnak nevezik magukat.
    - Intézmények: weboldalak, fórumok, virtuális terek, akár valós intézmények másai.../akár játékkiadók, fizikai intézmények...
    - Kultúra: ezt magatoktól kitaláljátok.

    Nos, én merem állítani, hogy létezik Játékos-társadalom, és ezzel senki sem vitatkozik, akinek valóban vannak tapasztalatai ilyen téren... (Válasz Narxis üzenetére).

    Ui.: A cikk jó, az első bekezdés minden foglalatjával egyet értek!
  • Alvarez999 #20
    Ez a mondat aztán különösen szánalmas, az eredeti angol cikkből:

    "Det Ch Insp Serena Kennedy, of Greater Manchester Police, said Conor's death had shown the devastating impact knives could have."

    A biztonság kedvéért a kések mellett tiltsák már be a konzervnyitókat is, a sört meg ezentúl kizárólag PE zacskókban legyen szabad árulni.
  • Alvarez999 #19
    Vagy talán inkább az a helyzet, hogy a gyilkost ellenszenvesnek, az áldozatot meg rokonszenvesnek ábrázoló képet keresett ki a sajtó.

    Kár, hogy arról nincs infó, valóban az áldozat lopta-e el a konzolt.

    "a hátsó kertben fejbe vágta egy sörösüveggel"

    A beer can nem sörösüveget, hanem sörösdobozt jelent.
  • Vogel #18
    Erősen látszik a képen, hogy melyik az agresszív fajta.
  • mgenya911 #17
    de legalább xbox 360 volt?
  • noki2 #16
    miért kerülne bele? Lehet,hogy már nem is használta...
  • Sanyix #15
    Hát igen a baloldaliak már csak ilyenek :)