Ötvös Tibor

Nem lesz PC-s Fahrenheit 2?

Az igazi kalandjátékosok számára ismerősen kell, hogy csengjen a Quantic Dream neve. A fejlesztők eddigi két munkája, az Omikron: The Nomad Soul és a Fahrenheit is az utóbbi évek legjobban sikerült darabjai voltak.

Sajnos azonban a fent említett címek egyike sem kelt el hatalmas példányszámban, így még csoda, hogy a csapat létezhet. Főleg úgy, hogy hosszú éveket dolgoznak egy játékon. Jelenleg a PS3 exkluzív Heavy Rain programozása zajlik, ám egy francia magazin megemlítette, miszerint már készül a Fahrenheit (Amerikában Indigo Prophecy) folytatása.



Sajnos a hír szerint csak X360 és PS3 verziók lesznek, így a PC-s társadalom megint kimarad valami jóból. A történet ott folytatódik, ahol az első befejeződött. Carla és Lucas közös gyereke lett a következő Indigo-gyermek és hősünk komolyan aggódik csemetéje sorsa miatt.

A hírek szerint a játék továbbra sem az a klasszikus kalandjáték lesz, hanem ezúttal is lesznek benne akciójelenetek. Ezek egyike állítólag egy olyan fejezet, ahol gyermekünket kell kiképeznünk és felkészítenünk - pont, mint azt Morpheus tette Neóval. A készítők ezt a Mátrixban is látott részt szeretnék átültetni a játékba.

Reméljük a készítők azért gondolnak a PC-s táborra is, és 2009 végén mi is folytathatjuk Lucas kalandját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #4
    De-de, a közös gyerekkel lehet folytatni és ott van még az a titkos társoság és az MI sem hiszem hogy feladta a dolgot.
  • Hoz_Hun #3
    Azon kevés játékok egyike amit többször is végigvittem. Nagyon jólsikerült darab.
    Nyilván a "jó" végével folytatják a történetet, amikor mindenkit legyöztünk és rendbehoztuk a dolgokat. Azért azon azóta is csodálkozok, hogy a félhulla Lucasnak hogy lehetett gyereke, de hát repülni is tud szóval akkor dugni és szaporodni már csak nem akkora teher neki.
  • Atomreaktor #2
    szerintem ez pont az a játék, amit nem kellene folytatniuk... az első rész szuper volt és egyedi, ezt már nem fogják tudni visszahozni, a sztori meg enyhén szólva is erőltetett lesz. kár érte:(
  • Carbine #1
    Egy hete vittem ismét végig a Fahreinheit-et... immáron 2. alkalommal.
    A folytatással azért lenne egy alapvető probléma. Melyik befejezés alapján fog folytatodni?
    Mivel 3 vége is van az első résznek, persze mindegyikben terhes lett Carla...
    De a környezet azért egésszen más.
    Remélem azért csak sikerül rávenni a készítőket valahogy egy PC-s verzióra is... 1 év múlva kiderül.