MTI

Az Európa Tanács játéka gyermekek számára

Magyar nyelven is hozzáférhető az a számítógépes játék, amelyet az Európa Tanács dolgozott ki gyermekek számára azzal a céllal, hogy az internet biztonságos használatára tanítsa őket.

A "Wild Web Woods" elnevezésű játékot azért fejlesztették ki, hogy játékos formában segítsen a gyermekeknek megtanulni a biztonságos internethasználat szabályait. Ismert mesék felhasználásával vezeti át a játék a gyermekeket a web veszélyes labirintusán, hogy végül biztonságosan eljussanak a csodás E-városba. A játék elsősorban a 7-10 éves korosztály számára készült, és először angol nyelven tavaly év végén vált hozzáférhetővé az Európa Tanács honlapján. Azóta elkészült francia, spanyol, német, olasz, lengyel, finn, orosz, portugál, görög, román, török, holland és magyar nyelven is.


Az online játék az "Építsük Európát a gyermekekért a gyermekekkel" elnevezésű program szellemében készült. Célja erősíteni a gyermekek jogait, és megvédeni őket az erőszak minden formájától, beleértve az internet veszélyeit is. A játék a www.coe.int webhelyen található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #3
    lehet, arrol mar lemondtak :)
  • SonicBoom #2
    lehet, hogy először anyunak meg apunak kellene egy kis felvilágosítás?
  • JCSR Apache #1
    "Építsük Európát a gyermekekért a gyermekekkel" hmm ez olyan nagyon sztereotíp duma

    Az első ami eszembe jutott róla az a Fehér csóka c. film. Tudjátok:
    "Bill Gluckman a nőkkel a nőkért"
    a fia kijavította: "Bulákat és dudákat Bill Gluckman-nek"
    SZVSZ nagyon súlyos film..igaz ez off