Ötvös Tibor

A Mass Effect botrány rövid krónikája

Az előző hét a Mass Effect botrányról volt hangos. A FOX News ugyanis egy interneten fellelhető, a BioWare RPG-jéból származó szexjelenet miatt önjelölt szakértőket hívott meg a műsorába, akik kifejtették véleményüket a játékról.

A műsorban - melyet egyébként alant lehet megtekinteni - a hat vendégből öt folyamatosan szapulta a szerepjátékot, Cooper Lawrence pedig kifejezetten hímsovinizussal vádolta a Mass Effectet. Egyedül az újságíró, Geoff Keighley tett hozzá értelmes gondolatot a vitához, melyet azonban egyből lehurrogtak.



Ekkor jött az Electronic Arts, amely azonnali helyreigazítást követelt a csatornától, ám az természetesen elmaradt. A nyílt levélben a kiadó elnöke, Jeff Brown kiemelte, hogy a játék egyetlen szexjelenetet tartalmaz, ám az meg sem közelíti a Fox főműsoridős sorozatainak néhány jelenetét. A Fox reakciója mindössze ennyi volt: "Miért nem jöttek el megvédeni magukat?"

Ám a történetnek még nincs vége, vasárnap ugyanis a fent már említett Cooper Lawrence beismerte, hogy tévedett, és úgy mondott véleményt a játékról, hogy azt nem is látta. Állítása szerint egy barátja szólt neki, hogy milyen pornógráf a Mass Effect, ő pedig elhitte neki. A bocsánatkérésben közrejátszhatott az is, hogy a hölgyemény új könyvét a felbőszült játékosok minden elérhető oldalon nullás értékelésekkel bombázták és azt is odaírták, hogy "Nem olvastam, de biztosan szörnyű".

A Bioware azonban nem hagyta annyiban a dolgot és egy közleményben nehezményezik, miszerint amin ők vért és verítéket izzadva dolgoztak, addig azt olyanok kritizálják, akik egyetlen percet nem játszottak vele. A hírnek először teret adó GamePolitics is folytatja a dolgot, egy nyílt levélben három kérdést tettek fel Lawrencenek:

1. A Fox News ismertette magával a játékot és ha igen, milyen mértékben?
2. Felszólította a Fox News, hogy kifejezetten negatív képben tüntesse fel a játékot?
3. A Maryland Egyetem melyik tanulmányára hivatkozott hozzászólásaiban?

Vagyis az ügy tovább folytatódik. Reméljük ez például szolgál minden, magát szakértőnek nevező illetőnek, miszerint csak olyasmit kritizáljanak, ami valóban megérdemli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lord RZA a PUNK #20
    lol elég nevetséges, de ennek reklám szaga van a bioware részéről =) bár nem mintha szüksége lenne rá, de sosem lehet tudni
  • SZEG007 #19
    ez a legjobb parodia: http://youtube.com/watch?v=Ixt1eu11LXk
  • tttttom #18
    LoL...:D

    Woman Hunt XD
  • bitbandita #17
    Rohadt szemellenzős, prűd, álszent népség! "American idiot"...
  • szurka #16
    ha C.L.-nek hímsoviniszta a játék, akkor ezentúl majd nőci ellenségeket kell legyilkolászni halomra, Womanhunt rulz
  • sziklaszirt #15
    JÓ férfihez méltóan hagyta ,hogy a nők beszéljenek ostobaságokat...
    Meg ez tipikus amerika...
  • szurka #14
    az idiótákat az nem zavarja, hogy a gyerekeik minden nap erőszakot látnak a tv-ben, meg erőszakossal játszanak minden nap? Nevetséges a fejtegetésük, ostoba emancipált hülye libák :D
  • Reggaester #13
    Nagyon komoly a cucc! XD STOP IT! PUT IT DOWN!!
  • opeca #12
    A reklám az mindenesetre meg volt, mert én eddig nem hallottam a gámáról,de most már utánanézek...
  • Hoz_Hun #11
    Ezt érdemes megnézni. Szét röhögtem rajta magam.
    Loading.Ready.Run