Kruza Richárd

New York nem örül hogy GTA helyszínné válik

Michael Bloomberg polgármester sérelmezi, hogy a Grand Theft Auto legújabb része New York utcáin játszódik.

Sokan ellenzik az erőszakos számítógépes játékokat, mivel félelmek szerint szerepe van a fiatalkorúak bűnözésében, illetve az erőszakos hajlam kialakulásában. A már eddig is számtalan botrányt okozó GTA sorozat az Egyesült Államokban most kormányzati szinten váltott ki felháborodást.

Jelen esetben nem csupán azért háborodott fel Michael Bloomberg főpolgármester mert ellenzi az erőszakos hajlamokat fejlesztő játékokat, hanem azért is, mert a Grand Theft Auto IV ráadásul éppen New York utcáin játszódik. A nyilatkozatokból az derül ki, hogy a politikus nagyon bosszús amiatt, hogy egy erőszakkal teli új videojáték színterévé tették a várost.

"A polgármester semmiképpen nem támogat olyan videojátékokat, melyekben úgy lehet pontokat szerezni, hogy rendőröket gyilkolunk, és azt szeretné, ha az emberek még játékban sem látnának olyat, hogy New York utcáin ilyesmi történik." - mondta Jason Post, Michael Bloomberg szóvivője. A játék korábbi verzióiban egyébként nemcsak rendőröket, hanem prostituáltakat is lehetett gyilkolni. "Megvetendő, ha egy videojátékban ilyen nyíltan felmagasztalják az erőszakot." - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Raymond Kelly New York-i rendőrfőnök.

A statisztikák szerint New York az Egyesült Államok legbiztonságosabb városa. Bloomberg polgármester 2002-ben lépett hivatalba, és tavaly óta az autólopások 58%-kal, az emberölések pedig 28 %-kal csökkentek.

A Grand Theft Auto IV friss előzetesében jól látható a New York-i szabadságszobor, a Brooklyn-híd és a Coney Island-i Cyclone, tehát a játék színtere egyértelműen New York. A videóban ráadásul egy hang azt mondja: "Az élet bonyolult. Én embereket öltem, csempésztem és kereskedtem velük. Itt a dolgok már másképpen lesznek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Glück Ádám #55
    Ölni kell a játékba!
  • misirulez #54
    Jajjhhh...
    Miért nem veszitek észre, hogy ez az egész a szavazatok szerzéséről szól, nem pedig a játékról...hidjétek el ők telibe leszarják ki-milyen játékot ad ki.

    bazz, ennyi naiv embert egy rakáson, mint ti...
  • Lil O #53
    aradi:D eloszor tanulj meg irni utána irj a fórumra pls mer nem szeretem a hülyéketXD
  • léry #52
    miert kell ezt terjeszteni, hogy ugy lehet "pontokat" szerezni, hogy rendoroket gyilkolunk? ilyen melyik gta-ban volt? meg miazhogy pontokat? :DD hol elnek ezek, ott, hogy videojatek = pacman + pifpufcsittcsatt? nevetseges
  • aradi13 #51
    dog helyett fog
  • aradi13 #50
    Azt nem tudja véletlenül valaki hogy mikor dog megjelenni?? Mert márt nagyon várom.
  • aradi13 #49
    Nem is kicsit :P
  • mazlista #48
    jaj de hülye vagy
  • Skynet723 #47
    én a grta miazz erőszakoltam meg 1 macskát
  • aradi13 #46
    Persze persze. Könnyű azt mondani. Amerika baszom gazdag és akit érdekel már pedig a GTA eléggé jó és eléggé érdekelt játék. És ők pedig meg fogják venni.