Ötvös Tibor

Mexikóban betiltották a Ghost Recon-t

Mexikóban, Chihuahua megyében a helyi kormányzó lefoglaltatta az ott megjelent összes Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 példányt.

A hivatalos indoklás szerint a kormányzó és számos kormánytag úgy látta, hogy az akciójátékban erőteljesen jelen van az erőszak, valamint rossz színben tűnteti fel a helyi lakosságot. Ráadásul az USA - Mexikó közötti baráti viszonyt is csorbítja.



Az ilyen és ehhez hasonló esetek manapság mindennaposak. Anno Németországban számos FPS csak és kizárólag zöld vérrel jelenhetett meg, régebben pedig egy bizonyos gombkombinációt kellett beütni, hogy véresen komolyan nyomhassuk a Mortal Kombat első részét.

Jelen pillanatban a UBI Soft nem reagált a kormányzó döntésére. Ám a cég nincs egyedül. A még meg sem jelent Mercenaires folytatását Venezuela kívánja a saját ízlése szerint átformálni, mert abban hazájukat a bűnözés melegágyának ábrázolják - majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #8
    Végülis ezt meg tudom érteni :D
  • Indigo #7
    "emlékezzünk már vissza a magyargyilkolós román űrjátékra :) tényleg, abból lett egyáltalán valami?"

    Csiszár Jenőt élőműsorban lehülyézték :) Asszem ez volt a legnagyobb horderejű eset az ügy kapcsán :))
  • Morden23 #6
    Meglepő. A közhangulat Németországban valami komikus az "őket írtjuk" témában. Nyilván nem mindenki ilyen, de a túlnyomó többség maga is szívesen írtja a gonosz nácikat egy-két hülye játékban.

    Nem véletlenül viszik a germán fimfesztekre a különböző holokauszt-témájú (néha amúgy szarabbnál is szar [ezzen senkit nem akarok megbántani, csak az ócska filmek készítőit]) remekműveket - szinte tuti a jó helyezés.

    Amúgy a tényen nem változtat, hogy az USA úgy gondolkodik, mintha a Föld bolygó és önmaga két külön dolog lenne, és a világ többi része az ő kulturális gyarmatuk. Bárkire vizes lepedőt húznak, de közben megy a rinya, ha őket basztatják.

    (azt már mondani sem akarom, hogy azért egyik nép/nemzet sem szereti, ha baszogatják - emlékezzünk már vissza a magyargyilkolós román űrjátékra :) tényleg, abból lett egyáltalán valami?)
  • Wittgen #5
    Így is mindenki tudja, hogy Dél-Amerika az emberrablás, kokó és egyéb bűnözés egyik melegágya.
  • Szalámi #4
    Nem meglepő. bár ha a németek is elviselik h minden második játékban őket írtjuk, akkor nemértem miért olyan elviselhetetlen.
  • sweech #3
    "Anno Németországban számos FPS csak és kizárólag zöld vérrel jelenhetett meg"

    ::DS:AD:A
  • schrank #2
    a bűnözés inkább pénzszerzési mint sem költekezési cselekedet
  • gyuri12 #1
    igaziból azért foglalta le,mert csóró volt,és nem volt pénze a játékra:)
    (elköltötte a bűnözésre)