Németh Szabolcs

Ubisoft-dupla szeptemberben

A nyári hónapokban nem egy igen tetszetős program is napvilágot lát. Köztük van többek között Sam Fisher legújabb kalandja illetve a Dark Messiah of Might and Magic.

Mindkét program az Ubisoft gondozásában kerül majd a boltok polcaira és biztosan több álmatlan éjszakát is szereznek nekünk. Szeptember 28-ig biztosan, no nem azért mert addig tart őket kijátszani, hanem mert a kiadó közleménye szerint mind a Splinter Cell 4, mind a Dark Messiah of M&M aznap kerül a boltokba. Ugye, hogy a legjobbkor? Iskola ezerrel és nem hagyják, hogy kényelmesen elhelyezkedve a számítógépünk előtt végigtoljuk ezt a két remek játékot. Azért, mint korábbi fanatikus tudom, hogy egy jó játékra szerencsére mindig sikerül időt szakítani...

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékok kiadójának hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indigo #25
    Tulajdonképpen megértelek, ha dühös vagy rájuk. Nem túl szimpatikus dolog, ha kiadnak egy játékot, aztán otthagyják mint kutya a ...át. Pedig a Far Cry-nak elég nagy rajongótábora volt vagy van még ma is. De végülis én is lehetnék dühös, mert a XIII-t eredetileg többrészesre tervezték, és az első rész viszonylagos sikertelensége miatt nem nagyon akaródznak folytatni, de azon kívül hogy elindítottunk egy online petíciót, nem nagyon tehetünk mást a folytatás érdekében. (Csak mindig újabb mapokat gyártunk, de az csak nem olyan :)) De ez van.
  • Ability #24
    Nekem csak az UBI-val van bajom. Kicsit talán befolyásol, hogy pont az a játékot szarták le, amivel én játszok online, de vannak hasonló esetek és zavar. Zárjuk le én azt mondom. :)
  • Indigo #23
    3-hoz: tényleg nem mind szar. Egy EA-s játékom van, az AoX, de nagy átlagban csak tetszetős grafikájú sótlan gagyikat gyártanak. De ha erre (is) van igény, nekem nem gond, legyenek ilyenek is. A Crysis-t egyébként én is várom.

    5-höz: a XIII vérszegény? Játszottál vele? Nem tudom mikre gondolsz, ami miatt szerinted elsietett és hibáktól hemzsegő. Ez nagyon nem így van. Az hogy elvétve előfordulnak kisebb grafikai hibák (mint pl ITT)? Kit érdekel? Attól még a játék ZSENIÁLIS, az ilyenek semmit nem vonnak le az értékéből, pláne nem a hangulatából. Ráadásul olyan nincs, hogy egy szoftverben ne lennének hibák.
    Ami pedig a Far Cry-t illeti, nem tudom ott mi volt a gond, miért halt ki a community, de kétlem hogy ebben az Ubinak olyan nagy súlya lenne, mint azt te állítod. Ellenpéldaként itt van a XIII, ami köszöni szépen, nagyon is él és jól van, pedig régebbi játék, már patch-et sem adnak ki hozzá, ráadásul közel sem volt olyan sikeres, mint a FC, és mind a mai napig sokan játsszák (én is, klánom honlapja ITT)

    Most talán úgy tűnik, hogy mi ketten feketén-fehérben látjuk a két kiadót, de én nem mondtam hogy az EA minden játéka szar, és nagyon is drukkolok nekik, hogy a Crysis sikeres (és jó!) játék legyen, és örülök ha sikerül rátenyerelniük egy-egy jó játékra, pl a Spore is nagyon ígéretesnek látszik. De az Ubi mégiscsak igényesebb és ötletesebb cuccokat ad ki a keze közül...
  • Ability #22
    1, Az átlagról van szó
    2, Hát vagy nem, FarCry-nál sem jött semmi, tele van hibával. Égető hibával. És nem az egyetlen.
    3, Azért van ami érdekleni fog, nem mind szar.
    4, nagymértéékben nem fog beleszólni
    5, Ha itt tartunk a te XIII-ad is elég vérszegény. Maga a a játék jó, csak látszik el van sietve, tele hibákkal.
  • Indigo #21
    "Itt nem ezen van a hangsúly, hiszen nem az UBI fejleszti a játékot, csak pénzeli."

    Mint említettem, az Ubi elég sok nagybecsű játéka a SAJÁT stúdióiban készül. Amelyeket pedig "csak" pénzel, azok is egytől egyig színvonalasak.

    "Nagyon sok neves játék lehetett volna mégtökéletesebb ha az UBI nem spúros."

    Nem kell hogy "mégtökéletesebb" legyen, elég ha csak tökéletes :)) Mindig van egy játékon mit javítani, mindig lesz valami, ami valakinek nem tetszik benne. Ha kiadásra megérett, akkor kiadják, aztán ha valami bibi van, jönnek a patchek. Ez az EA-nál is így van, ez nem Ubi-s találmány...

    "Ellenben az EA akármennyire is uncsi játékokat pénzel azokat legalább teljeskörűen támogatja."

    Mivel az uncsi játékok nem érdekelnek, mint említettem, teszek rá, hogy mennyi pénzt fektetnek bele, és mennyire lesz tökéletes az az uncsi játék...

    "És most, hogy olyan gyöngyszemekre bukkant, mint a CrySis biztosan tudni fogom, hogy nem csak az elképzelés, de maga a játék is nagyon jó lesz, mert támogatásban nem szenved hiányt. "

    Remélem én is, hogy csak pénzzel fogják támogatni. De az EA csak akkor ad egy játékra pénzt (mint ahogy bármelyik másik kiadó is), ha az az ő elképzelései szerint készül. Ezért sokszor nem mindegy az sem, hogy ki adja ki a játékot.

    "Míg UBI-nál a FarCry és sok más népszerű játék is azon a soron végezte, hogy pénz hiányában a játék rovására ment."

    Milyen játékokra gondolsz a "sok más" címszó alatt?
  • Ability #20
    Azt azért megérthetnéd, hogy ennek semmi köze a kiadókhoz, egyszerűen az UBI csak jól válogat. Szerintem is színvonalas játékokat ad ki, ellenben az EA-ról ez már nem annyira mondható el. Itt nem ezen van a hangsúly, hiszen nem az UBI fejleszti a játékot, csak pénzeli. Hanem azon, hogy ha az UBI úgy találja, hogy nem áldoz több pénzt, akkor az a játék rovására megy. Nagyon sok neves játék lehetett volna mégtökéletesebb ha az UBI nem spúros. Ellenben az EA akármennyire is uncsi játékokat pénzel azokat legalább teljeskörűen támogatja. És most, hogy olyan gyöngyszemekre bukkant, mint a CrySis biztosan tudni fogom, hogy nem csak az elképzelés, de maga a játék is nagyon jó lesz, mert támogatásban nem szenved hiányt. Míg UBI-nál a FarCry és sok más népszerű játék is azon a soron végezte, hogy pénz hiányában a játék rovására ment.
  • Indigo #19
    Az más kérdés, hogy az Ubi sokszor rosszul reklámozza egy-egy játékát, és régebben a legjobb játékaik sem voltak kifejezetten sikeresek (XIII, BGaE), de majd csak beletanulnak a marketingbe is :)
  • Indigo #18
    Teszek rá, hogy az EA mennyire pénzeli a játékokat, ha folyamatosan csak az unalmas gagyikat sózza a vásárlókra, minden eredeti ötletet feláldozva az eladhatóság oltárán. Van akit ez nem zavar, mert beéri a Simsekkel, az NFS-ekkel meg az éveről évre ugyanúgy kiadott sportjátékokkal, engem ezek hidegen hagynak.
    Amíg franciák a franciák, és az övéké marad az Ubi, és hozzák ezt a fajta hozzáállást, addig nem aggódok, lesznek jó játékok.
  • Ability #17
    Épp ez a lényeg, az ubi harap bele, nem pénzeli eléggé, szűk határidőket ad. Míg EA mindent elérhetővé tesz számukra. Ellenben azt ne feledd, hogy az EA csak kiadó, aki pénzel fejlesztéseket. Nem ők csinálják a játékokak. Az más más kérédés, hogy nem a legjobb játékokra csap le.
  • Magiszter #16
    Mért mit csinálnak? Kenyéren meg vizen élnek a programozók, grafikusok... és még a fizetésüket sem kapják meg. Ha meg el akarnak menni a cégtől akkor korbáccsal meg szögesdróttal tartják vissza őket? eddig az ubi nem adott ki rossz játékokat. az EA viszont nálam már a NFS:U-val lejáratta magát. Azóta ha meglátom az EA logót egy játékon epilepsziás rohamot kapok és rángatózva nyomok az uninstall gombra Mármint ha fejlesztője a játéknak. Ha csak kiadja akkor modnom semmi bajom, de ha a Crysisbe bele nyúlnak akkor megharapom azt aki meg meri ezt tenni.