Berta Sándor

Újabb játékokat töröl a Microsoft

A Mythica után újabb játékok eshetnek a redmondi szoftveróriás spórolási politikájának az áldozatául. Az amerikai vállalat döntése értelmében a jövőben kevesebb pénzt költ a játékfejlesztésre, mint eddig.

Ez látszik abból is, hogy a cég egyre-másra törli a játékprojektjeit. Mint ismeretes, 2004 februárjában a Microsoft bejelentette, hogy leállítja a sokat ígérő szerepjátéka, a Mythica fejlesztését. Ezek után már nem meglepő, hogy a vállalat úgy döntött, törli az XSN sportjáték-sorozatot és az Xboxra kifejlesztendő Psychonauts gamet is. Az XSN online magazin által készített interjúban Kevin Browne, a Microsoft XSN Sports Studio menedzsere elmondta, miszerint a sportjátékok fejlesztésének leállítása elsősorban annak "köszönhető", hogy a minőségük hagyott némi kívánnivalót maga után. Az eddig megjelent programok közül, mint például a Top Spin Tennis és az NHL Rivals 2004 az eladási adatokból jól kivehetően nem tudtak lépést tartani az Electronic Arts és a Sega ESPN-sorozatú termékeivel.

Új sportjátékokat a cég 2005-nél előbb semmiképpen sem fog kiadni, akkor is várhatóan már csak az Xbox utódjára. Szintén pénzügyi okokból törölték a Psychonauts-ot is, amelynek a Microsoft csak a kiadója lett volna, a fejlesztést tehát nem a redmondiak végezték. Kevin Browne ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ez utóbbi játék egyszer még a boltok polcaira kerül. Mindenesetre a fejlesztők, a Double Fine cég jelenleg azonban még kiadót és ezáltal szponzort keres a játék számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sztavrosz2 #1
    Éljen a király (Playstation 2)!!!