SG.hu

2004-ben a Nokia N-Gage szoftvere nyerte a Bafta Játékdíjat

A játékiparág múlt évi nagyszerű eredményeit elismerő és megünneplő BAFTA Játékdíj kiosztásán a legjobb akciójátéktól a legjobb zenéig, stratégiától sportig, és még számos területen, összesen 21 kategóriában született döntés.

A játékvilág leggyorsabban növekvő szegmense, a mobiljáték kategóriában hat rendkívül innovatív, a játékvilág legjavát képviselő játék indult. Végül azonban egyetlen győztes maradt: a Nokia N-Gage-re készült Tony Hawk's Pro Skater (Activision, Neversoft Entertainment & Ideaworks3D).

Az N-Gage-re készült Tony Hawk's Pro Skater helyben a Bluetooth, szélesebb körben pedig a GPRS-hálózaton át a vezeték nélküli többszereplős játék vadonatúj és egyedülálló élményét hozza el a játékosok számára. Az vezeték nélküli játékos-közösség, az N-Gage™ Aréna révén a mobiljátékosok első ízben szemtől szembe bemutathatják gördeszkás tudásukat, miközben egymással játszanak, versenyeznek, vagy élményeikről beszélgetnek. Az N-Gage-re készült Tony Hawk's Pro Skater azért is különleges a Tony Hawk's sorozaton belül, mert lehetővé teszi a játékosok számára, hogy versenyzés közben készült videofelvételeket hozzanak létre, és azt azonnal a világ többi játékosa elé tárják.

"A Nokia innovációjának és a mobiljátékok terén kivívott vezető szerepének köszönhetően a fejlesztők és a kiadók a különleges és lebilincselő játékélmény egészen új világát hozhatják el a játékosoknak bárhol, bármikor" - mondta Adrian Sack, az Ideaworks3D elnök-vezérigazgatója. "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy vállalatunk kifejlesztette azt a technológiát és a speciális játékfunkciókat, amelyek révén a Tony Hawk's Pro Skater az N-Gage játékgépen BAFTA díjjal elismert, mobil és vezeték nélküli játékélményt nyújthat."

Mark Squires, a Nokia UK kommunikációs igazgatója hozzátette: "Nagyon örülünk, hogy a versenytársakat legyőző N-Gage szoftverét a legjobb mobiljátéknak járó BAFTA díjjal ismerték el. Ezentúl is mutatunk majd be a vásárlók figyelmét felkeltő, a fejlesztőket pedig kreativitásuk kipróbálására ösztönző N-Gage játékokat. Hatalmas lehetőség rejlik a vezeték nélküli, mobil, többszereplős kapacitással bíró N-Gage-re tervezett játékokban, mi pedig alig várjuk, hogy láthassuk: hol a határ."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!