Demkó Zsolt

Készül az Armies of Exigo

A nagyon messzi Hollywoodban már szépen befutott honfitársunk, Andrew G. Vajna most úgy tűnik belekóstol a játékvilágba is. Az Electronic Artsszal karöltve be is jelentette az első játékát, az Armies of Exigót.

A játék stílusát tekintve 3D stratégia lesz. A fejlesztését szakértő módon magyarokra bízta, nevezetesen a budapesti székhelyű Black Hole Gamesre. Alkotni, azt tudnak a fiúk, ami a képekről is leolvasható. Nagyon részletgazdagnak tűnik, a füst, az árnyékok, a tűz, az egységek, a textúrák... Minden a megfelelő minőségben tárul elénk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékban három oldal közül választhatünk majd. Az "Empire", az emberszabásúak csapatát jelenti, azaz itt emberekkel, tündékkel és törpökkel építhetjük fel a birodalmunkat. A "Beast", mint a nevéből is kiderül a szörnyek oldala, itt démonokkal, trollokkal és goblinokkal erősíthetjük csapatunkat. Mint minden jobb játékben ebben is egy unikum lesz a harmadik választható oldal. A "Fallen" a dimenzió söpredékeinek csapatát jelenti, amibe elbukott lovagok és mutáns óriásrovarok is beletartoznak.

Kiemelendő érdekesség, hogy a játék egyszerre két szinten él, mint például azt a Heroes of Might & Magic sorozatban tapasztalhattuk, azonban itt nem két dimenzió, hanem a Föld felett és a Föld alatt lévő helyszínek között ingázhatunk. A fejlesztők nagyon odafigyelnek a fizikai modellekre is, ugyanis ez több hasonszőrű játék gyenge pontja szokott lenni. A grafikai motor egyszerre 400 egységet is képes lesz megjeleníteni monitorunkon. A gyalogos és föld alatt közlekedő egységeken kívül repülő egységeket is bevethetünk majd.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Eddig három multiplayer módra derült fény: "Free for All", azaz mindenki mindenki ellen; "Melee": itt a számítógép irányította csapatok egymást támogatva küzdenek majd ellenünk; végül pedig az "Arena", ahol egy hatalmas csatatér áll rendelkezésre, hogy lenyomjunk egy gyors partit. Izgalmasabbá teszi majd a helyzetet, hogy szörnyek, vizesárkok, tornyok színesítik majd a placcot. Pontos megjelenési dátumról még nincs hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Slayerboy #24
    Ez játékhír topic te baromarcú! :))
  • Slayerboy #23
    Útálom az ilyen fantasztikus szarokat! :D
  • Esrohnoil #22
    Először is, ez strat. game, másodszor meg van már ilyen topic...
    Harmadszor meg kijött a demoja.
  • vice #18
    Nem hinném, hogy elb*sszák, hisz csinálják már vagy 4 éve... És a magyarok igenis tudnak játékot írni ld. Insane, Imperium Galactica 1-2...
  • Mice #16
    mihez képest, jó mondjuk tom, hogy az aoe, már sok éve volt, de azért hogy ott is nagyobb volt egy composite bowman mint egy barakk lol
  • Zoldalma #15
    Kicsit elnagyoltnak tunnek a figurak az epuletekhez kepest....eleg megnezni a varosi csatajelenetnel a hazak meg az emberek aranyat.
  • Mice #14
    én meg itt rágódok, hogy honnan a manóból ismerős nekem ennyire ez a név, hogy exigo

    hát persze...

    anno amikor beharangozták, hogy x hónap múlva lesz majd t3, no meg magyarok benne, akkor volt, hogy a modemidok, vagy hasonló oldalon mondták, hogy az exigo animját is a t3 snittelő hun csapat hozta össze.

    azért volt nekem annyira ismerős ez a sipkás csákó,

    csak az ottani kepek nem voltak ennyire elmosottak
  • Darth Sith #13
    nekem tetszik. nem hinnám hogy rossz egy gém lenne.. :)
  • HuAn82 #11
    Szerintem ígéretes darabnak tűnik.
  • Cat #9
    ez aztán honlap :) magyarok szart se értenek marketinghez