ZAX

Game of Death

A Game of Death személyében tehát egy új ijesztgetős horrorjáték van készülőben. A program koncepciójának és szereplőinek kidolgozásával Joerg Buttgereitet bízták meg, aki a Nekromantik és a The Death King című mozifilmjeivel rémtörténet kategóriában már világviszonylatban is letette a névjegyét. A már említett horrorokkal szemben azonban most a véres jelenetek és a trancsír helyett a fejlesztők a kézzel tapinthatóan feszült hangulat elérésére, a "pszichora" kívánják helyezni a fő hangsúlyt.

Klikk ide!A másvilági színezetű környezet életre keltéséhez a készítők a több platformra is alkalmazható Vulpine Engine-t hívják segítségül. Habár az első képek alapján tennivaló még akad bőven, a motort a már ismert tulajdonságai tökéletesen alkalmassá teszik ijesztő világok megjelenítésére.

A Game of Death-ben egy fiatalembert alakítunk, akit egy autóbaleset után kritikus állapotban kórházba szállítanak. Itt egy különös álomvilágba jut, amelyben le kell győznie ellenfeleit ahhoz, hogy életben maradhasson. Ráadásul nem is akárhogyan, mivel az összes rosszfiút a saját módszerével kell likvidálni - a fojtogatót, a baltás gyilkost stb. Az ehhez alkalmas fegyvereket minden pályán a kisebb erejű szörnyekkel hadakozva lehet majd megszerezni, hogy végül a főellenséget legyőzhessük - ehhez szükséges ismerni és kihasználni annak gyengéit is, különben semmi esélyünk.

Klikk ide!Persze lesz segítségünk is - egy adatbázis személyében - ha netán nem fújnák kívülről a század sorozatgyilkosainak jellemzőit. A több mint négy tucat ellenfelünk mind saját birodalmában lakozik majd, amikhez egy óriási csontkatedrálison keresztül tudunk majd eljutni. Habár gyilkosok között kell helyt állnunk, mi nem válhatunk olyanná, mint ők. Csak különleges körülmények fennállása esetén - önvédelem, áldozatok kiszabadítása stb. - ölhetünk meg másokat, ha nem így tennénk, és ártatlanok vérét ontjuk - illetve nem segítünk elég hamar másokon - veszítünk az életerőnkből.

A szabályok miatt a főhős kénytelen lesz minden útjába akadó karaktert közelebbről is megismerni, ami ráadásul ez esetben nem azt jelenti, hogy például láncfűrésszel átszaladunk rajtuk... Ahogy az emberünk közelít a visszafordíthatatlan halál állapotához, a testén is különböző változások következnek be, jelezve, hogy közelít a vég.

Habár a Game of Death-nek még nincs kiadója, a Burns Entertainment Software már most úgy számol, hogy több platformra is elkészíti majd a programot (PC mellett Xboxra, PlayStation2re és Macintoshra is). Sőt, már tervezett megjelenési időponttal is számolnak, ez 2002 decembere. Majd meglátjuk, még bármi lehet belőle.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AnarchoiD #4
    jo gagyi lessz