SG.hu

Új kiegészítőt kap az Age of Empires 2

A 25 éve megjelent valós idejű stratégiai játék sokak szerint a műfaj legjobbja, és most 19 új scenario jön hozzá.

Az RTS stílus manapság nem túl népszerű, kevés figyelmet kap, de ez nem gond, hiszen az Age of Empires 2 továbbra is játszható a modern rendszereken, sőt, új bővítéseket is kap. A Victors and Vanquished, az Age of Empires 2: Definitive Edition kiegészítője március 14-én jelenik meg. 19 scenarioval bővíti az alapjátékot, így többek között Oda Nobunaga, Nagy Károly és Ragnar Lothbrok szerepében játszhatsz. A kampányokat az Age of Empires körüli közösség ihlette, de feldobták hangjátékkal, zenével, hibajavításokkal és "életminőség-javításokkal".

Néhány új mechanika is felbukkan a kiegészítőben, többek között a népvándorlás, a politikai döntések, a merényletek, és még sok más. A megjelenés napján 13 dollárba kerül, PC-n Game Pass-szal működik (ahol az AoE2: DE is benne van), és a megjelenésig 11 dollár körüli áron lehet előrendelni.

A fejlesztő World's Edge Studios a 2019-es megjelenés óta öt bővítményt készített az AoE2:DE-hez, köztük a 2023-as Return of Rome DLC-t, amely az eredeti Age of Empires civilizációit hozta be. Az új térképeken és seregösszeállításokon túl a kampányok közül sok tartalmaz narratív darabokat is. A "City of Peace" című játékban egy fiatal nőt meggyilkolnak Madinat al-Salaamban, és nekünk meg kell találnunk a gyilkosát - 19-ből 14-et ilyen közösségi forgatókönyvek alkotnak.


Az Age of Empires sorozatot egy olyan csoport indította el, amelynek tagja volt a Civilization egyik társalkotója is. Egyfajta "hollywoodi történelmet" igyekezett nyújtani a játékosoknak, mely csak annyira volt pontos, hogy a csatákat szórakoztatóvá tegye. Gyorsabban fogyott, mint ahogy azt a Microsoft valaha is várta, és a folytatásban a játék időben előrehaladt a lovagok, várak és hasonlók felé. Az Age of Empires 2 éppen akkor érkezett, amikor a valós idejű stratégiai játékok a csúcson voltak, de a hanyatlásuk már megkezdődött. Egy évtizeddel később átvették szerepüket a MOBA-k (multiplayer online battle arena), mint a Dota 2 és a League of Legends.

De annak sem kell aggódnia, akit nem vonzz ez a bővítés, mert az egész 2024-es év tele lesz újdonságokkal. Az Xbox Studios fejlesztője, a World's Edge azt ígéri, hogy az Age of Mythology: Retold túlmutat majd azon, hogy csak egy "Definitive Edition" legyen, és alaposan átdolgozza a fantasy spinoffot. Az Age of Empires III: Definitive Edition már ingyenesen játszható, és idén saját DLC-t kap. Az Age of Empires IV pedig idén tavasszal a hetedik évaddal jelentkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Nem is tudtam, hogy a 3. ingyenes. Majd délelőtt ki is próbálom, köszi! :-)