Gyurkity Péter

Saját játékvezérlőkön dolgozik az Apple

Egyszerre több kialakításon gondolkodnak, ezek a riválisok megoldásaira hajaznak.

Az Apple kapcsán nemrég írtunk arról, hogy a cég gyakorlatilag mindenkit lemosott a játékok területén, legalábbis a bevételre vonatkozóan, ami nyilván a legfontosabb szempontnak számít. Most egy érdekes hír látott napvilágot, eszerint a cég már dolgozik saját kontrollerein.

Az amerikai szabadalmi hivatal oldalán elérhető az Apple által hozzájuk eljuttatott kérelem, amelyet eredetileg még tavaly augusztusban nyújtottak be. Ebben már játékvezérlőket láthatunk, mégpedig egyszerre 3 eltérő dizájn keretében, amelyek erősen hasonlítanak a rivális cégek megoldásaira. Az első változat például mágnes segítségével lenne csatlakoztatható a kisebb készülékek oldalához, hasonlóan ahhoz, amit a Nintendo Switch esetében a Joy-Con vezérlők révén már jelenleg is láthatunk, ez a fejlesztés nyilván leginkább az iPhone- és iPad-készülékeket egészítené ki.

A második fejlesztés már a minikonzolokra hasonlít, ezen egy nagyobb, valamint egy kisebb kijelző is felbukkan, ez utóbbi többek között a virtuális billentyűzetet jelenítené meg, így a nagyobb panelen végig az aktuálisan futó játék maradna látható, bár ezáltal a további információk, így például a játékon belüli statisztikák kényelmes megjelenítése is megoldható lenne. A sorrendben harmadik fejlesztés – amelyből szintén több eltérő változat bukkan fel a szabadalmi kérelem részletes anyagában – már a PlayStation-, illetve az Xbox-vonalról jól ismert vezérlőkre emlékeztet, legalábbis fő vonalaikban, ezek egyike azonban egy integrált kijelzővel egészült ki, így a jelek szerint még házon belül sincs végleges döntés az ideális változatra vonatkozóan.

Az még nem világos, hogy az Apple mikor, milyen formában és mennyiben szánja el magát ezen kütyük piacra dobására, egyelőre csak a fenti információk állnak rendelkezésünkre, a törekvés azonban mindenképpen jelzésértékű.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!