Gyurkity Péter

Indul az Amazon játékstreaming-platformja

A riválisok után az Amazon megoldása is elérhetővé válik, egy héten át ingyenes formában.

A játékstreaming területe gyorsan bővül, ennek kapcsán már több érdekes fejlesztésről is beszámoltunk, a Google Stadia például szépen terjeszkedik, miközben a Microsoft az xCloud néven dobta piacra saját megoldását – eközben pedig az Xbox már a TV-re is elhozza saját tárházát. Most az Amazon volt a soron, egy héten keresztül (legalábbis a tengerentúlon) a Prime-tagok számára teszik ingyen elérhetővé a saját rendszert.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy az Amazon Prime felhasználói a Prime Day (június 21.) alkalmából egy teljes héten keresztül elérhetik a teljes kínálatot, mégpedig teljesen ingyenes formában anélkül, hogy korai hozzáférést kérnének a cégtől. Az illetékesek ezzel igyekeznek még inkább felkelteni az érdeklődést, amire szükségük is lesz, hiszen a riválisok komoly előnnyel rendelkeznek ezen a téren. Az Amazon Luna havi 6 dolláros előfizetési díjjal lesz később igénybe vehető, olyan jól ismert nevek alkotásaival, mint a Ubisoft, a Capcom, a 505 Games, valamint a Team 17, ami pedig magukat a játékokat illeti, a tárház régebbi és újabb megoldásokkal bővül, hiszen itt többek között az Assassin’s Creed Valhalla, a Resident Evil Biohazard, illetve a Watch Dogs Legion is megtalálható a listán.

Érdemes megjegyezni, hogy a cég eddig egyedül a Ubisoft illetékeseivel kötött megállapodást a külön csatorna elindításáról, a Ubisoft+ bétája viszont havi 15 dollárba kerül - cserébe a kiadó játékai már a megjelenés napján elérhetők lesznek a platformon. A most meghirdetett, egy hétre vonatkozó ingyenes ajánlat után a fent említett havi előfizetési alapdíjat kezdik majd el levonni, viszont ezt (szokás szerint) bármikor lemondhatjuk, elkerülve a fizetési kötelezettséget. Fontos tényező, hogy a Luna egyelőre kizárólag az amerikai felhasználók számára hozzáférhető (választható), ez csak a jövőben jelenik majd meg a további országokban – már amennyiben a cég a fokozatos bővítés mellett dönt, erről ugyanis még nem szól a fáma.

Időközben a kapcsolódó vezérlő értékesítését is megkezdték, ennek ára 49 dollár – a kiegészítő természetesen a cég saját oldalán elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #1
    "Google Stadia például szépen terjeszkedik"... ezt a baromságot honnan vetted? A Stadia egy hatalmas bukta, miért csukta be az összes játékfejlesztő cégét a Google? Annyira jól megy? Veszteséges az egész, valószínűleg bezárják az egészet....