ZAX

A rendőrség kudarcot vallott

Az USA Illinois államában múlt héten meghirdetett "játékokat az erőszakos játékokért" csereakció kudarccal zárult, végül egyetlen programot sem váltottak be, ennek ellenére a városi rendőrség továbbra is fenntartja, hogy jó ötlet volt a kezdeményezés.

A program - ami a belvárosi, "játékot a fegyverekért" akcióhoz hasonlít - keretében azokért a játékokért, amikről a tulajdonosuk úgy vélte, túl sok bennük az erőszak, árukat ajánlottak fel a helyi üzletekből. A december 4-10-e közötti ideje alatt a sajtó nagy figyelmet szentelt az akciónak a Chicago-i térségben. De végül mindenki a Pc játékai megtartása mellett döntött - mondta Dan Huck, a rendőrség szóvivője.

- Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, de a csere lehetőségével senki sem élt - mesélte.

Huck a helyi Kereskedelmi Kamarával karöltve segítette a programot. Néhány helyi üzlet azonos értékben kézműves termékeket, könyveket és édességet ajánlott fel az erőszakos játékokért, amik aztán a rendőrség megsemmisített volna.

A Wilmette-i hatóságok nem határozták meg, pontosan mit is értenek "erőszakos játék" alatt, mondván, ezt a döntést a szülőkre bízzák, akiktől a cseréket várták - mondta Huck. És habár Huck nem hiszi, hogy a 27 000-es lélekszámú város bármely bűncselekményét is befolyásolták volna a játékok, elmondta, hogy a rendőrség kötelességének érezte segíteni azoknak a szülőknek, akik esetleg véletlenül vettek "nem megfelelő" játékot gyermeküknek. - Itt Wilmette-ben mindenki szabadon dönthet ezekben a dolgokban - mondta.

A rendőrségnek és a helyi üzleteknek most el kell dönteniük, hogy megpróbálkozzanak-e még egyszer az akcióval. Habár ugyanannyi játék maradt az otthonokban, mint azelőtt, Huck szerint azért az erőfeszítésük nem volt hiábavaló, és legalább néhány szülővel megismertették a számítógépes játékokat, és - a gyerekeiket befolyásoló - esetleges negatív hatásukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gab #5
    Én sem szeretm őket feltétel nélkül :-I. Amúgy van egy jó kis POSTAL progim ;-). Bár asszem' a Wolfenstien, alias Wolf, progit is betíltották.