SG.hu

Ezek 2020 legjobban várt videojátékai

Bár érezhető volt már a konzolpiacon érkező változás szele, hiszen közeleg a generációváltás, azonban ennek ellenére is jó évet zárhattak tavaly a játékrajongók, hiszen minden hónapra jutott legalább két-három olyan megjelenés, amire érdemes volt odafigyelni. Ez a tendencia pedig várhatóan 2020-ban is megmarad, így dacára az év végére várt új konzoloknak, rengeteg olyan videojáték sorakozott fel az elkövetkezendő hónapokra, amiért érdemes lehet türelmesen várni.

Ebből az apropóból úgy határoztunk, hogy hagyományainkhoz hűen idén is összeállítunk nektek egy listát, főszerepben 2020 legnagyobb, illetve általunk leginkább várt megjelenéseivel. Természetesen lehetetlen vállalkozás lenne minden videojátékot felsorolni, így az alábbi lista erősen szelektálva lett, arra várva, hogy ti majd kiegészítitek az általatok várt kedvencekkel. Jöjjön azonban most a saját gyűjtésünk:

Dragon Ball Z: Kakarot

Újabb Dragon Ball-játékkal örvendeztet meg minket már januárban a Bandai Namco és a CyberConnect2 csapata, akik most még magasabbra emelik a szintet, hiszen egy teljesen nyitott világú akció-szerepjátékot álmodtak meg a Dragon Ball Z: Kakarot név alatt. Az alkotásban a Dragon Ball univerzumának szabad felfedezése mellett óriási szerepet kapnak az ismert karakterek és a hatalmas bunyók, miközben egy teljesen eredeti történet vár ránk, melyben egy, az animében még soha nem látott karakter, Bonyu is felbukkan majd.


One-Punch Man: A Hero Nobody Knows

Igencsak jól indul majd az év azok számára, akik imádják az animék alapján készülő akciójátékokat, hiszen egy példátlan alkotással köszönthetjük a február végét. A One-Punch Man: A Hero Nobody Knows a hasonló név alatt ismert univerzumban játszódik, a játékmenet pedig a csapatos arénaalapú küzdelmeket állítja a fókuszba, méghozzá 3D-s megvalósítással, a kérdéses franchise összes ismert karakterét felvonultatva. Várható egy- és többjátékosos élmény, fejlődési rendszer, tonnányi speciális képesség, összességében tehát egy alapos feldolgozást várhatunk.


Ori and the Will of the Wisps

Bár öt évébe telt a Moon Studios munkatársainak, 2020-ban végre folytatással gazdagodik az Ori and the Blind Forest! A rendkívül látványos megjelenéssel, mi több művészi értékekkel rendelkező platformer ugyanott folytatja, ahol az előd abbahagyta, vagyis megint egy, a Rayman és a Metroid hatásait felvonultató, akcióban és ügyességi elemekben egyaránt bővelkedő oldalnézetes élmény vár ránk, Nibel varázslatos erdejének legújabb felfedezendő titkaival a főszerepben. A legjobb az egészben, hogy csak márciusig kell várnunk rá!


Doom Eternal

Az id Software jóvoltából újabb epizóddal gazdagodik a Doom-sorozat is, így a nagy visszatérés folytatása Doom Eternal címmel landol majd a boltok polcain, méghozzá március magasságában. A játékban még egyszer, de talán nem utoljára lehetőségünk nyílik átvenni az irányítást a legendás Doom Slayer felett, lévén az ősi harcos oldalán újfent meg kell küzdenünk a Pokolból előtört démoni hordákkal. A játék a legendás FPS-alapokra épülve minden téren hűen követi a közvetlen előd sajátosságait, de lesznek azért újdonságok is, főleg a multiplayer terén.


One Piece: Pirate Warriors 4

A Bandai Namco jóvoltából még márciusban újabb anime kap videojátékos feldolgozást, hiszen érkezik a One Piece: Pirate Warriors 4, a nagyszerűen sikerült trilógia folytatása, mely a játékmenet terén ugyanolyan élményeket kínál majd, mint az elődök. Természetesen bőven lesz azért helye az újdonságoknak is, így a történet és néhány karakter egészen friss élményekkel kecsegtet majd, de érkezik egy friss játékmód Titan név alatt, aminek részeként sokkal több stratégiai elem vár majd ránk, mint korábban, tehát a taktikusabb küzdelmek már most garantáltak.


Half-Life: Alyx

A tavasz egyik legnagyobb és legkülönlegesebb megjelenésének ígérkezik majd a Half-Life: Alyx. Ennek az oka részben az, hogy a Valve sok-sok év után végre egy újabb epizóddal bővíti a legendás Half-Life-univerzumot, és bár ez még messze nem a régóta esedékes harmadik rész lesz, ellenben így sem panaszkodhatnak majd a rajongók, hiszen Alyx előzménytörténetét ismerhetik meg benne, méghozzá egy vérbeli FPS keretein belül, ígéretes történettel, rengeteg ügyességi feladvánnyal és persze akciókkal. Bár a VR-kötődés miatt sokaknak kimaradhat, de azért reménykedünk, hogy később a Valve egy VR nélkül játszható változatot is elkészít belőle.


Cyberpunk 2077

Amennyiben a jövő év egyik legnagyobb durranását meg kellene neveznünk, akkor mindenképpen a Cyberpunk 2077 nevét említenénk, hiszen a CD Projekt RED csapata valami olyan dolgot alkot a háttérben, amire korábban még nem volt példa. Bár a játékot sokan hajlamosak egy cyberpunk köntösbe bújtatott The Witchernek tekinteni, valójában azonban itt egy sokkal nagyobb hangvételű dologról van szó, méghozzá olyan megoldásokkal és lehetőségekkel, amire korábban talán még soha nem volt példa egy szerepjáték keretein belül. Biztosak vagyunk benne, hogy az év első felében mindenki erről beszél majd!


Marvel's Avengers

Néhány hónap múlva végre valóra válnak azoknak az álmai is, akik már hosszú évek óta arra várnak, hogy a Bosszúállókat egy videojáték keretein belül irányíthassák. A Marvel's Avengersben itt lesz mindenki, aki számít: többek között Hulk, Vasember, de még Thor bőrébe is belebújhatunk, hogy egy, a képregényeket és a filmeket alaposan kiegészítő történet részeként vad akciókba bonyolódhassunk az ismert szuperhősök oldalán. Itt aztán bőven lesz helye az intenzív akcióknak, az egyes karakterek speciális képességeinek, egyszóval egy méltó feldolgozás körvonalazódik.


Wasteland 3

A klasszikus szerepjátékok kedvelőinek legnagyobb örömére az inXile Entertainment egy új epizóddal bővíti a Wasteland-sorozatot is, mely minden téren a második epizóddal lefektetett – vagy inkább feltámasztott és újragondolt – megoldásokat hozza majd el közénk. Ennek megfelelően ismét egy csapatalapú élmény vár ránk sok-sok kalanddal, fejlődési rendszerrel, valamint a franchise meghatározó elemének számító körökre osztott, taktikus küzdelmekkel. Újdonságot leginkább a posztapokaliptikus Colorado jelent majd, ahol az örök hó és fagy birodalmában kell túlélnünk, mely minden eddiginél több fejtörést okozhat nekünk.


Dying Light 2

Meglepően nagy sikert ért el néhány évvel ezelőtt a Dying Light, mely a nyitott világú zombis akciójátékok élményét kellemes csavarokkal, valódi túléléssel, ügyeskedéssel, parkourözéssel és egyebekkel dobta fel. A folytatás ugyanazt az utat követi majd, ezáltal egy hatalmas nyitott világ, szerepjátékos elemek és belsőnézetes perspektíva vár ránk, a sztori szempontjából 15 évvel az első rész eseményeit követően, egy Aiden Caldwell nevű új főhőssel a középpontban, aki minden eddiginél változatosabb parkourképességekkel rendelkezik majd.


Halo Infinite

Ha minden a tervek szerint alakul, a generációváltásra a Microsoft is elkészül a legújabb Halo-játékkal, így az év egyik legnagyobb FPS-robbanása már most borítékolható, sőt mi több, az előzetesek alapján olyan látványvilágot hoztak össze a készítők, amihez foghatót korábban nem láttunk ebben a stílusban. Minden más egyéb sajátosság pedig garantált lesz, noha a készítők Master Chief főszereplésével egy sokkal emberibb kalandot ígérnek nekünk, az egyjátékosos élmények mellett természetesen a szokásosan nagyratörő többjátékosos móddal.


Microsoft Flight Simulator

Már megmondani sem tudnánk pontosan, hogy mikor kaptunk utoljára egy olyan repülőgépes szimulátort, ami kimagasló minősége mellett nem a történelembe repített vissza minket, hanem a modern kort vette alapul. A helyzet hamarosan azonban megváltozik, lévén jön az új Microsoft Flight Simulator, mely 2020-ban végre felszállási engedélyt kap, és az eddigi ígéretek alapján egy minden eddiginél tartalmasabb és realisztikusabb szimulációt várhatunk tőle, méghozzá 3D-s fotórealizmus társaságában, mintegy kétmillió várossal és több mint 40 ezer repülőtérrel a térképeken.


Psychonauts 2

Lassan 15 éve annak, hogy a Psychonauts folytatására várunk, és hamarosan végre valóra válhat az álmunk, hiszen hónapokra vagyunk a második epizódtól, ami a legendás Tim Schafer elmondása alapján pontosan olyan élményekkel kecsegtet majd nekünk, mint annak idején a nagy előd. Visszatérnek tehát a jól ismert szereplők – köztük főhősünk, Raz is –, a kissé szürreális fantáziavilág, de a külsőnézetes 3D platformerekre jellemző legtöbb stíluselem sem marad ki a sorból.


The Settlers

Talán a stratégiák kedvelőinek sem kell majd ínséges időket élniük 2020-ban, hiszen a Ubisoft közbenjárásával a német Blue Byte feltámasztja a legendás The Settlers-sorozatot is. Az egyelőre csak simán The Settlers név alatt emlegetett alkotás a tervek szerint visszavezet majd minket a franchise hőskorába, vagyis pontosan azt a klasszikus, építkezésre, városmenedzselésre és harcokra fókuszáló élményt kapjuk tőle, mint annak idején a legendás epizódoktól, csak mindezt mai megjelenés társaságában.


Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

A legendás Vampire: The Masquerade – Bloodlines annak idején a rajongók lojalitásának és elfogadásának köszönhetően válhatott igazi legendává. Nemsokára pedig egy ténylegesen befejezett, kerek egész történettel folytatódhat a vámpíros szerepjátékok nagyágyújának tekinthető alkotás, mely minden tekintetben hű marad elődjéhez, ezáltal egy ifjú vámpírként, rengeteg frakció közül válogatva kell majd elmerülnünk a 21. századi Seattle vérszívók által uralt világában. Az előzetesek alapján a minőség már most garantált!


Watch Dogs: Legion

Egy minden eddiginél különlegesebb epizóddal szeretné végre rivaldafénybe állítani a Ubisoft a Watch Dogs-sorozatot, mely az első két résszel a közelébe sem ért a nyitott világú akciójátékok nagyágyújaként ismert GTA-nak. Hogy a Watch Dogs: Legionnak sikerülhet-e ez, azt egyelőre még senki sem tudja, de a Ubisoft Toronto minden eddiginél jelentősebb újdonságokat állított csatasorba hozzá. A futurisztikus London, a kooperatív többjátékosos mód, a soha nem látott minőségben berendezett város, vagy éppen annak az ígérete, hogy bármelyik NPC-t az irányításunk alá vehetjük a történetben, kifejezetten ígéretes jövőképet fest le előttünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • A1274815 #17
    DOOM Ethernal,
    FF7,
    BotW folytatás
  • zola2000 #16
    Ki is egészíteném: final fantasy 7 remake, persona 5 royal, és Hatsune Miku Mega39s.
  • professional #15
    Simán elég csak 1 PS4et venned ezekhez, totál megéri ezekért a játékokért! Kb 1 középkategóriás vidikari ára!
  • Scooter #14
    Tudod van az úgy, hogy minden cikk szubjektív. Őt személyesen érdekli. Én amiket várok: Cyberpunk 2077 (pocok által nyertem, amiért köszönet itt is), Ori and the Will of the Wisps (amit tuti megveszek, mert az első rész fenomenálisan a legjobb platformer). Ami még érdekel, de egyelőre nem fogom megvenni, mert jó lesz később is ha olcsóbb lesz (vagy nem nyerem meg steamgifts-en): Dying Light 2, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Doom Eternal (ez meg majd 1000 Ft magasságában, megint mint a DOOM-ot. Még ez előzőt is csak elkezdtem, de valahogy nem jött át az az érzés, mint amennyire istenítik).
  • Zoliz #13
    Doom
    FS2020
    esetleg még a Vampire
  • JonasSandor #12
    Márciustól indul a banzáj.
  • TokraFan #11
    Nem tudom megint ki a cikkíró, mert SG oldalakon ezt nem szokás felvállalni, de az biztos, hogy valami kisgyerek lehet.
    Ennyi fostos anime baromásgot egyrakáson régen láttam várós címként, megspékelve egy csomó másik gyermekded játékkal (maximum 1-1db férhetett volna bele mutatóba, hogy ilyen is lesz). Az addig még rendben van, hogy nem lehet minden címet összeszedni egy ilyen listában, de törekedni kéne az objektivitásra és nem a cikkíró személyes fétisét erőltetni. Rengeteg AAA cím jön még 2020-ban, melyek komolyabbak ezeknél a Japán animés marhaságokanál.
  • molnibalage83 #10
    Khöm.

    Days Gone
    Last of Us 2
    God of War
    Horizon Zero Dawn
    Uncharted széria

    Bár lennének ezek PC-re. De nincsenek....
    Ha a PS5 lefelé kompatibilis lesz az összes PS-sel (ezt pusmogják), akkor azt megveszem és minden exlu címet letolok. De szakadjak meg, ha megveszek 3 különféle kozolt, ami kb. 1,5 PC-vel le lehet fedni. Ezt hívják lehúzásnak.
  • molnibalage83 #9
    CP2077
    Dying Light 2
    Wasteland 3

    Ezekkel valóban játszani akarok.

    FS2020
    The Settlers

    Ezeket csak megnézném / kipróbálnám, hogy mit tudnak. Az elsőre időm nincs (civil szimek sosem érdekeltek) a másiknál meg az, hogy mennyire lenne hőskor. Mert az S I/II minden előnyére hatalmas hibájuk volt a hadviselés kiforratlansága. Meg akinek aranya volt, az győzött és csá...

    A III részt kipróbáltam, de nekem valahogy túl nehéz és irányíthatatlan volt a szabadon mozgó sereg és más. A mozgó kolonizálhatóság és más meg túl elbonyolította és nem volt felhasználóbarát. Alig pár hónapja próbáltam.
  • Dynamic #8
    Én a Resident Evil 3-at is nagyon várom.