SG.hu

Ezek 2019 legjobban várt videojátékai

A játékmegjelenések szempontjából igencsak tartalmas évet tudhatunk magunk mögött, hiszen rengeteg olyan kiváló videojáték jelent meg mind a tripla-A kategóriás, mind az indie színtéren, melyek megérdemelték a figyelmet. Jelen állás szerint pedig hiába van már küszöbön a konzolos generációváltás, a multiplatform megjelenésekre ez nincs különösebb hatással, lévén 2019-ben tonnányi olyan videojáték kerül fel a boltok polcaira, melyek alapjaiban meghatározhatják az esztendőt.

Ezért úgy döntöttünk, hogy idén is összegyűjtjük azokat a videojátékokat, melyekre érdemes lehet odafigyelni 2019-ben. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az alábbi lista közel sem teljes, hovatovább mellőzi a gyakorlatilag átláthatatlan független fejlesztésű színteret, azonban igyekeztünk egy olyan felsorolást összeállítani, melynek résztvevőit egyrészt sokan várják, másrészt rendelkeznek már megjelenési dátummal, vagy nagy valószínűséggel megérkeznek az évben. Nyilvánvaló, hogy az alábbi listát több tucatnyi címmel lehetne még kiegészíteni, mi azonban meghúztunk egy határt, így alakult ki az alábbi sorrend.

Resident Evil 2

Az év egyik első legfontosabb megjelenése minden kétséget kizáróan a Capcom legendás horrorjátékának újragondolása lesz. Bár sokan ódzkodnak tőle, hiszen a remake jelzőt gyakran még mindig szitokszóként alkalmazzák, de a Resident Evil 2-t alapjaitól felújítják, ezáltal csak néhány fontosabb pillanat, karakter és a történet tekintetében emlékeztet majd egykori önmagára. Sokkal inkább lett belőle tehát egy friss élményt kínáló, külső nézetbe átültetett túlélőhorror, mint a múlton élősködő pénznyelő. Megjelenés január 25-én!


Tropico 6

El Presidente is visszatér közénk 2019-ben, hogy a színtér egyetlen diktátorszimulátorának főhőseként megmutassa, milyen nehéz munka vasmarokkal irányítani egy banánköztársaságot. A játék a klasszikus városépítős stratégiák élményére koncentrálva négy érában, a kolonizálás, a világháborúk, a hidegháború és a modern kor középpontba állításával adja kezünkbe a lehetőséget, hogy felépítsük, és diktatórikus módszerekkel irányítsuk saját országunkat. Megjelenik január 25-én!


Ace Combat 7: Skies Unknown

Túlzás nélkül ritkaságszámba mennek mostanság a repülőgépes akciójátékok, emiatt pedig kisebb megváltóként tekintünk a legendás Ace Combat-sorozat aktuális epizódjára, mely megmutatja, hogy van még keresnivalója a minőségi árkád repkedésnek a piacon. Az Ace Combat 7: Skies Unknown tonnányi repülőgépet, modern és klasszikus darabokat egyaránt repülhetővé tesz, miközben a fejlesztők nemcsak a tartalmas egyjátékosos kampányról, hanem a többjátékosos élményekről is gondoskodnak. Megjelenés: PC-re február 1-jén, konzolokra január 18-án!


Crackdown 3

Gyakorlatilag már az Xbox One beharangozása óta készülődik a Crackdown-sorozat harmadik epizódja, amit a Microsoft óriási durranásként próbál beállítani a platformon, de félő, hogy sem konzolon, sem PC-n nem tud jobbat produkálni a középszerűségnél. Akárhogyan is lesz, a korábbi részek miatt a Crackdown 3 egyike 2019 legjobban várt videojátékának, ha pedig minden jól alakul, az egy- és többjátékosos élményeket az óriási nyitott világgal mesterien ötvöző alkotásba február 15-én már bele is kóstolhatunk majd.


Far Cry New Dawn

Derült égből villámcsapásként érkezett a Ubisoft bejelentése a TGA 2018-on, miszerint jövő év elején egy újabb Far Cry-mellékszálat küldenek a boltok polcaira. Többek között a Far Cry Primal mintájára a Far Cry New Dawn egy, a valóságtól teljesen elrugaszkodó alkotás lesz, mely a Far Cry 5 egyfajta folytatásaként a posztapokaliptikus Hope Countyba kalauzol minket, a főszerepben egy testvérpárossal, akikkel a korábbi részekhez hasonlóan egy óriási nyitott világban kalandozhatunk. Minderre ráadásul nem is kell már túl sokat várnunk, hiszen a Far Cry New Dawn február 15-én érkezik!


Jump Force

A Jump Force-szal az anime-rajongók eddigi legnagyobb és legvadabb álma válik valóra, a Bandai Namco ugyanis egyetlen akciójátékban ereszti össze a manapság nagy sikernek örvendő japán animációs sorozatok ismert szereplőit. A valós helyszíneken ezáltal olyan animék karaktereivel bunyózhatunk nagyokat – a Dragon Ball Xenoverse stílusában –, mint a Naruto, a Dragon Ball, a Bleach vagy a One Piece. Érkezik február 15-én!


Metro Exodus

Ha csak egyetlen videojáték jelenhetne meg 2019-ben, akkor sokan bizonyára azt kívánnák, hogy a Metro Exodus legyen az, ami már aranylemezen várja a sokszorosítást és a február 15-én esedékes indulást. A nagy várakozás pedig nem meglepő, hiszen az ukrán 4A Games hihetetlen hangulattal és aprólékossággal tudta átültetni a videojátékba Dmitry Glukhovsky regényeinek sajátos posztszovjet világát egy erős horrorisztikus éllel, valamint izgalmas akciókkal fűszerezve.


Anthem

A Bioware által megálmodott Anthem alighanem a 2019-es esztendő egyik legkérdőjelesebb alkotása, hiszen a Destiny riválisának készülő online Mass Effect-koppintás vagy óriási sikert arat, vagy ugyanolyan nagyot bukik. A hatalmas és egyben változatos világokkal, elragadó harcokkal, fejleszthető páncélokkal, valamint a repülés örömét a főszerepbe állító csapatos játékélménnyel természetesen nagyon jó esélye van arra, hogy a magasba emelhesse a közösség, azonban a játék sorsának alakulását csak a február 22-re betervezett premier után ismerhetjük meg.


Anno 1800

Nem panaszkodhatnak majd 2019-ben a stratégia műfaj kedvelői, hiszen a Tropico 6 mellett már az év elején, február 26-án megérkezik a legendás Anno-sorozat aktuális epizódja, mely sokak nagy örömére ismét visszatér a történelemhez. Egészen pontosan a 19. századba, az ipari forradalom kellős közepébe, a főszerepben a városépítéssel, a kereskedelemmel, a menedzsmenttel, valamint természetesen a háborúzással. Drasztikus újdonságokkal nem számolunk, de ez ebben az esetben inkább pozitívum, mint negatívum!


Total War: Three Kingdoms

Nem sokkal az Anno-sorozat aktuális epizódja után egy újabb stratégiát telepíthetnek majd maguknak a műfaj kedvelői, lévén érkezik a Total War következő része, melyben ezúttal Kína történelmének egy izgalmas időszakába kapunk bepillantást. A Total War: Three Kingdoms a játékmenet tekintetében az elődök által kikövezett ösvényen jár, ezáltal a körökre osztott birodalom- és hadseregmenedzsment mellett több ezer fős valós idejű ütközetekre is sor kerülhet benne, miközben a három királyságra szakadt Kína egyesítésén fáradozunk.


Devil May Cry 5

A közvetlen elődhöz viszonyítva talán visszatalál a helyes ösvényre 2019-ben a Devil May Cry-sorozat is, melynek ötödik részében Dante, Nero és egy harmadik új karakter oldalán csaphatunk bele a démonvadászat örömeibe. A Devil May Cry 5 ugyanazt a kombóalapú, intenzív és látványos hack and slash-küzdelmet kínálja, mint a franchise legendás epizódjai, méghozzá rengeteg visszatérő játékelem és egy sor újdonság társaságában. Március 8-án már ki is próbálhatjuk!


The Division 2

Március 15-én újra megpróbálja lenyomni a torkunkon a Ubisoft a The Division élményét, ami elsőre egy kicsit felemás formában sikerült, de miután végül jól sült el a dolog, őszintén reménykedünk benne, hogy a második rész végre megkapja a megérdemelt figyelmet. Az első rész után mintegy 7 esztendővel játszódó, Washingtont a főszerepbe állító alkotásban ismét egy rejtélyes járvány utáni polgárháború vár ránk, amit egyedül vagy csoportosan, taktikus külső nézetes csaták során ismerhetünk meg, méghozzá egy rendfenntartó szerv tagjaként.


Sekiro: Shadows Die Twice

Kisebb ünnep lesz március 22-e a Dark Souls-sorozat rajongóinak, hiszen ezen a napon érkezik a From Software fejlesztőinek legújabb játéka, mely Sekiro: Shadows Die Twice címmel egy meglepően realisztikus kalanddal kecsegtet nekünk a 16. századi Japánból. A főszereplő egy mindenre elszánt szamuráj lesz, aki az alkotók korábbi műveihez viszonyítva meglepően gyors ütemű, látványos és kombókban gazdag csatákat vív szörnyűséges ellenfeleivel egy megfelelően sötét világban.


Mortal Kombat 11

Bár novemberben még fogalmunk sem volt róla, hogy érkezik, a december eleji TGA 2018 expón azonban lehullt a lepel a következő Mortal Kombat-játékról, amely rögtön a jövő esztendő egyik legfontosabb megjelenésévé vált az árkád verekedős címek között. A Mortal Kombat 11-ről egyelőre nincs túl sok információnk, de az biztos, hogy ugyanolyan gerincrepesztő élmények várnak benne ránk, mint a nagy elődökben, méghozzá rengeteg visszatérő, valamint néhány új és vendégkarakter társaságában. Április 23-án érkezik!


Rage 2

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor május 14-én folytathatjuk az őrült Mad Max-szerű kalandokat is a Rage világában. Bár az id Software ezúttal nem játszik központi szerepet a fejlesztésben, a Just Cause-sorozattal elhíresült Avalanche Studios azonban biztosan elképesztő látványt és intenzitást hoz majd a folytatással. Sőt mi több, az izgalmas akciók mellett minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak az autós ütközetek, valamint az őrültebbnél őrültebb frakciók.


Control

Ugyan nem egy Alan Wake 2, sokkal inkább a Quantum Break nyomdokain jár, de várhatóan 2019-ben újabb különleges videojátékkal lep majd meg minket a Remedy Entertainment csapata is. A Control ezúttal a szuperképességek témakörét járja körül, és újfent egy igazán különleges élmény vár benne ránk, a csapatra jellemző alapos történetmesélés, sötét hangulat, valamint gyakran elgondolkodtató játékmenet társaságában, amiből persze az akciók sem hiányoznak.


The Settlers

A 2018-as gamescom egyik legnagyobb híre volt, hogy 2019-ben egy új The Settlers-játék érkezik a Blue Byte csapatától, amiről egyelőre semmit sem tudunk még azon túl, hogy a fejlesztők feltett szándéka visszavezetni gyökereihez a sorozatot. Ez már önmagában elegendő ígéret sokak számára, hiszen mostanában nem igazán gyarapodott a franchise, és ha érkezett is új rész, az sem volt makulátlan, de a 2019 őszére ígért új The Settlers talán javít a helyzeten.


Beyond Good and Evil 2

Bár 2019-es megjelenésében egyelőre csak reménykedünk, azonban minden jel arra utal, hogy az elkövetkezendő 12 hónapon belül a boltok polcaira kerülhet a Beyond Good and Evil ki tudja hány éve várt folytatása is. A különleges akciókalandról eddig rengeteg szuper gameplay-felvételt láttunk, melyek nagyszerűen továbbgondolják az egykori koncepciót, csak nyitott világgal, több RPG-elemmel, összeszedettebb egyjátékosos mókával, valamint kooperatív móddal a fedélzeten. Ha megérkezik, 2019 egyik nagyágyúja válhat a Beyond Good and Evil 2-ből!


Cyberpunk 2077

Szintén kérdéses, hogy a The Witcher-sorozattal elhíresült CD Projekt RED csapatának sikerül-e leszállítania 2019-ben következő szerepjátékát vagy sem, mindenesetre a Cyberpunk 2077-nek nagyon jó esélye van erre. Bár ezek a legoptimistább számítások, de nem túlzás azt állítani, hogy a Rockstar játékaival vetekedő siker és ováció fogadná a futurisztikus RPG-t, ha eljutna a célig, hiszen ki ne akarna részese lenni egy olyan interaktív jövőnek, ahol a repülő autók, a robotok és más, jelenleg még csak a sci-fi-történetek oldalain megjelenő találmányok a mindennapjaink részét képezik?


Wolfenstein: Youngblood

A Bethesda 2019-ben szeretne elhozni közénk egy újabb Wolfenstein-játékot is, mely bár nem egy következő számozott epizód lenne, ellenben teljes értékű alkotásként kell tekintenünk rá. A Wolfenstein: Youngblood 19 évvel az USA felszabadítása után veszi kezdetét, a főszereplő pedig ezúttal nem BJ Blazkowicz lesz, hanem Anya Oliwiától született ikerlányai, név szerint Jessica és Sophia Blazkowicz, akik Párizsba utaznak annak érdekében, hogy ütközetben eltűnt apjuk nyomára bukkanhassanak. Az önálló mellékszálként érkező új Wolfenstein várhatóan nemcsak vaskos egyjátékosos kampánnyal szolgál majd, hanem a többjátékosos élményeket is tartogat!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #13
    Beyond Good and Evil első része, na az nem semmi volt.
    A fő betétdalát is piszkosul eltalálták (a játékban a megfelelő helyen és időben, piszkosul feldobja a hangulatot):


    Szóval igen kíváncsi leszek a soksok...sok éve készülő folytatásra.

    A többi első ránézésre nem fogott meg.
    Egy Mass Effect, Longest Journey, Dreamfall féle piszkosul jól megírt sztorival rendelkező játék, az nagyon várós lenne.
    Vagy egy Generals féle über RTS.
    A tömeg FPS-ektől egy kissé megcsömörlöttem.

    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2019.01.05. 12:49:12
  • zola2000 #12
    Tales of vesperia definitive edition

    a legjobb x360 jrpg, japán szinkronnal a nyugaton meg sem jelent ps3 verzió extráival 4Kban
  • Frekvency #11
    na ez az, de Relixo ugy gondolja, majd ő meghatározza mit írhatnak ide az emberek...
  • Frekvency #10
    nehogy már beleugass hogy ki mit kommentel, ki a faxom vagy te kisgyerek, moderator imperator?? Mi meg azt szarjuk le, hogy te mit vergődsz itt...
    Utoljára szerkesztette: Frekvency, 2019.01.02. 20:51:06
  • DrSoong #9
    Micsoda átverés a főoldalon a stalker kép bepréselése... aztán dehol egy stalker a cikkben!
  • TokraFan #8
    Szeretem az ilyen cikkeket, semmi értelmük. Eleve, az lenne a helyes cím, hogy "2019 SZÁMOMRA (vagyis a cikkíró számára) legjobban várt játékai". Micsoda agresszív ego kell ahhoz, hogy valaki a saját ízlését kivetítse az összes olvasóra? Én ezek közül csak a Cyberpunk-ot várom a többi hidegen hagy, cserébe van még vagy 3 olyan cím, ami nincs is a listán. Másoknak meg más listája van...
  • MaxMontana #7
    Doom Eternal?
  • molnibalage83 #6
    Mindenki arról kommentel, amiről akar.
  • kékherceg #5
    Biomutant is várós még
  • Merces2 #3
    He he 2019 a rókabőr éve a kinai horoszkópban. :D