Ötvös Tibor

Chernobylite - az új horror

Chernobylite címmel készül a The Farm 51 új horrorja, mely az ukrán katasztrófa helyszínén játszódik.

Meglepő módon viszonylag kevés játék teszi meg története helyszínéül az ukrán Csernobil városát, ahol pedig adná magát egy túlélő-horror vagy akár komolyabb akció cselekménye. Most hirtelen csak a STALKER és a Modern Warfare egyik helyszíne jut eszembe, de a The Farm 51 ma bejelentett egy valódi horrorjátékot is, mely a katasztrófa helyszínén játszódik. A Chernobylite ráadásul kicsit a katasztrófa ideje előtt indul és így "élőben" élhetjük át a robbanást.

A hivatalos leírás szerint április 26-án, délután 1 óra 23 perckor elindult a 4-es reaktor leolvadása, mely végül lakhatatlanná tette a teljes várost és persze fél Ukrajnát is elérte a radioaktív sugárzás (még hazánk is kapott belőle). Bár a készítők nem árultak el még semmit, de feltehetően egy átlagos lakost alakítunk, akinek családjával kell majd kijutni a sugárzó területről. A készítők bejárták a helyszínt és így valós képet kapunk az ottani állapotokról. A Chernobylite még nem kapott megjelenési dátumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jocking #4
  Elég unalmas játék lesz, ha Csernobil városában élhetjük át az atomkatasztrófát, az ugyanis kb. 30 km-re van az erőműtől (egyébként meg lakott). A STALKER és a MW pedig Pripjatyban játszódik, nem Csernobilban...
  (Azt meg már csak mellékesen teszem hozzá, hogy hajnali 1:23-kor volt a baleset, nem délután...)
  Ilyen az, amikor 3 percnyi gúglizás után ír valaki "cikket".
 • Macropus Rufus #3
  szerintem az am/pm rövidítés zavart be. ;)
 • bertino #2
  "délután" :DDD
 • SaGa #1
  Éjjel 1:23-kor…
  Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.30. 12:54:27