Ötvös Tibor

A Relic hátat fordított a Dawn of War 3-nak

A nem kielégítő eladások miatt a Relic nem támogatja tovább a Dawn of War harmadik részét.

A Relic Entertainment nevéhez számos remek kis játék fűződik, ám a Dawn of War 3 nem tartozik ezek közé. A csapat valamilyen titokzatos oknál fogva a bejáratott RTS játékot egy MOBA játékmenettel hintett meg és ennek hatására el is maradtak a rajongók. A Dawn of War 3 tavaly áprilisban jelent meg és finoman szólva sem találta meg a közönségét. Mivel az eladások nem a vártnak megfelelően alakulat, a csapat ma bejelentette, hogy leállnak a játék támogatásával és inkább valami újra koncentrálnak.

"Miközben a Dawn of War 3 jelentős rajongói bázissal bír, az eladások nem érték el az általunk elvárt szintet" - áll a csapat hivatalos közleményében. "Ez nagyon nehéz számunkra, akik professzionális játékokat akarnak készíteni a rajongóknak. Mivel ez a helyzet előállt, így változtatni kell az eredeti terveinken. Egyszerűen nincs annyi forrásunk, hogy egy nagyobb csomaggal támogassuk a programot. Jelenleg is tárgyalunk a Sega és a Games Workshop illetékeseivel, hogy közösen találjuk meg a legjobb megoldást, ám mi közben már más projekten dolgozunk."

Ezzel persze elég nagy kérdőjel került a Dawn of War 4 mellé, hiszen a Relic feltehetően nem nagyon akart majd visszatérni a franchise-ba és bizonyára a Sega is másnak szánná a projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TSImike #5
    Talán a Dark Crusade volt a legnagyobb kedvencem, de valóban az addigi részek mind nagyon jók voltak. A Soulstorm-tól, ami szerintem nagyon vontatott, már nem annyira.
  • Sippie #4
    Értjük, tehát ha valami szar, és nem produkál eladásokat, akkor nem tovább javítjuk, hanem hagyjuk a szart azoknak akik megvették. Példás hozzáállás.
  • bandypappa #3
    Számomra az 1. rész volt A w40k játék. Sajnos azóta zuhan a széria színvonala.(szerintem)
  • citkar #2
    Sajnálom, nekem tetszett, elég pörgős, tetszetős játék. Nyilván nem világmegváltó alkotás, de rossznak semmiképp se mondanám.
  • BrockSamson #1
    MOBA-nak nem eleg MOBA, RTS-nek nem eleg RTS; ket szek kozott a foldre tipikus esete.