MTI

2 milliárd forintos kormánytámogatást kap egy régiós e-sport bajnokság

Deutsch Tamás új feladatot kap, meg kell szerveznie egy régiós e-sport bajnokságot.

A magyarországi elektronikus sport (e-sport) sportágként elismerése, továbbá a visegrádi (V4-es) együttműködés elmélyítése érdekében a kormány támogatja a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) közötti e-sportbajnokság és -konferencia rendezését - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent egyik kormányhatározatból.

A bajnokság és konferencia megvalósításával összefüggő feladatok a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztosra, a soha nem használt beléptetőkapuiról híres volt sportminiszter Deutsch Tamásra testálták. A dolog valószínűleg nem független attól, hogy két hónapja alakult meg az MTK e-sport szakosztálya, mely klubnak ő az elnöke. A megrendezéshez legfeljebb kétmilliárd forint összegű támogatási szerződést köt majd a kormányzat az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel - olvasható a határozatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Paddy #4
  Rábízzák egy narkós fideszesre. Szép...
 • morguldae #3
  Lehet valami focis játéka kéne szervezni :-)
 • Petman5 #2
  az nem 2 millió, hanem 2 MILLIÁRD, kedves sg.hu. 2 millió forint támogatásnak mégis mi értelme lenne?:D hmm minőségi újságírás?
 • dzsagon #1
  2 milla. szánalmas.