Ötvös Tibor

Félmilliárdot termelt a GTA Online mikro­­tranzakciója

Érdekes tényekre derül fény a Rockstar és Leslie Benzies között zajló per kapcsán.

Igen érdekes ügy indult el a napokban, melynek főbb szereplői: a Take-Two Interactive, a Rockstar, a Rockstar North, Sam Houser és Dan Houser. A pert pedig a Rockstar North korábbi fontos embere, Leslie Benzies indította és 150 millió dollárt követel korábbi munkaadójától. A hivatalos indoklás szerint nem fizették ki számára a neki járó jogdíjakat, nem engedték be az irodájába és a közönséget megtévesztő közleményekkel árasztották el a távozása körülményei kapcsán.

Erre természetesen a Rockstar is reagált. Elmondásuk alapján a vádak teljesen alaptalanak és mindent megtettek, hogy elkerüljék ezt a helyzetet. Ezentúl pedig nem hajlandók több szót vesztegetni az ügyre, állnak a bírósági procedúra elé. Ez pedig érdekes adatokat és információkat jelenthet a rajongók számára. Ide kell kapcsolni azt a tényt, hogy bár korábban többször hallottuk, de a Grand Theft Auto 5 a szóló történetet kiegészítő csomagjáról továbbra sincs semmilyen hivatalos információ. És a jelek szerint ennek nagyon kézzelfogható oka van.

Mivel Benzies komoly pénzösszeget követel, az ügy során kénytelenek lesznek megállapítani, hogy mégis pontosan mennyi bevételt termelnek a kiadó alkotásai, hogy így tudják eldönteni, mennyire jogos az igény. Nos, a szakértők tanulmánya alapján az online részbe beépített mikrotranzakciók minimum 500 millió dolláros bevételt termeltek, melynek közel 90 százaléka tiszta haszon. A játék ugyanis minimális költségeket igényel (online forgalmazói jutalék például), cserébe hatalmas profitot termel. És ha még hozzávesszük, hogy a GTA 5 60 millió példányos eladásait is, akkor nagyjából 3 milliárdos bevétellel számolhatunk csak ezen cím kapcsán.

Ennek tükrében cseppet sem meglepő, hogy a Rockstar nem nagyon kapkod a szóló kiegészítő kapcsán, hiszen különösebb gond nélkül adja a pénzt a stabil rajongói tábor a kiadónak - és ilyenformán a Take-Two sem erőlteti a dolgot. Ezek után kíváncsian várom, milyen további részletekre derül fény a fejlesztő belsős működése kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #3
    tévedés , menedzser volt, olyat hogy valaki értékelhetőre megcisnálná meg még nem láttunk
  • Ender Wiggin #2
    Akárki találta ki a mikrotranzakciót, zseni volt. A játékosoknak nem kötelező, mégis költik a zsét.
  • Sir Cryalot #1
    kb ehhez lesz hozzábutítva a következő xcom is :D