Ötvös Tibor

Assassin's Creed: Syndicate - Jack The Ripper


Az eddigi legjobb Assassin's Creed kiegészítő érkezett meg a Jack the Ripper képében.

Őszintén meg kell mondanom, hogy számomra az Assassin's Creed franchise már régen elvesztette varázsát, azonban a Syndicate visszaidézett pár kellemes pillanatot a széria régi fényéből. A viktoriánus kori londoni közeg nagyon bejött, de valami azért hiányzott. Azonban a Hasfelmetsző Jack-es kiegészítő bejelentésével már rájöttem, hogy ez volt az. Egy sztori-vonal, mely a korszak ikonikus alakját állítja középpontba. Szerencsére a készítők is komolyan vették a feladatot és a Jack the Ripper nem csak egy lett a letölthető DLC-k közül, hanem az eddigi legjobb Assasin's Creed extra kaland.

Ennek talán legfőbb oka, hogy a munkálatokat nem a Syndicate-t is készítő Ubisoft Quebec, hanem a remek Valiant Hearts-ot és a Rayman-szériát fejlesztő Ubisoft Montpellier végezte és érződik rajta a merészség és az, hogy élvezte a csapat amit csinált. A sztori feltehetően mindenki számára ismerős, de azért leírom. Jó pár év(tized) telt el a Syndicate története óta és Jacob Frye ismét nagy bajba került. Hasfelmetsző Jack ugyanis a nyomába eredt, hiszen egyedül ő ismeri valódi személyazonosságát.


Itt kicsit meg is állnék, hiszen már az elején megmutatja a csapat, hogy itt azért brutálisabb dolgok várnak ránk, mint az alapjátékban, hiszen rögtön a csomag elején maga a sorozatgyilkos bőrét ölthetjük magunkra és Jacob-ot, a korábbi főhőst kell levadászni. Itt megismerhetjük az új rendszert, mely Jack-hez tartozik, azaz a félelem és a brutalitás erejét. Miután ez az első szegmens lezajlott lép be a képbe a DLC igazi főszereplője, Evie, akin azért látszik hogy jó pár év eltelt a korábbi történet óta.

A Jack the Ripper-ben szereplő Evie Frye adott képességekkel vág a kalandnak, fejleszteni vajmi keveset kell rajta. Szerencsére azonban új képességekben nem lesz hiány, hiszen valamikor a Syndicate és a DLC között Jacob és Evie elutaztak Indiába, ahol számos igen brutális mozdulatot tettek magukévá. Ezeket pedig hasznosíthatjuk is, hiszen Hasfelmetsző Jack likvidálásához minden tudásunkra szükség lesz.

Nem akarok semmilyen történeti fordulatot lelőni, így inkább csak annyit mondanék a Jack the Ripper-ről, hogy aki eddig is szerette az Assassin's Creed univerzumot annak tökéletes kirándulást jelent majd a csomag. Aki pedig nem, az is tegyen vele egy próbát mert a fejlesztők tényleg kitettek magukért és a 3 órás történet kellően érdekes és brutális. Reméljük a többi DLC is hasonló lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Attól még ez a játékmenet szar a néha remegő képével. :)
  • Hoz_Hun #2
    Kinek mi. Szerintem a Syndicate a Brothershood óta a legjobb Assassin's Creed. A Jack the ripper meg azon bellül egy gyöngyszem.
  • krisbart #1
    Csak az baj hogy a syndicate a unity nyomába se ér és sajna jack the ripper se,ez is ugyanolyan unalmas mint a főtörténet.