Ötvös Tibor

Bezárt a SimCity fejlesztője

Az Electronic Arts bezárta a Maxis kapuit és ezzel véget ért egy korszak.

A Maxis a Sim-franchise-zal ért el komoly sikereket, de a Spore is igen szép köröket futott a játékvilágban. Az új SimCity bár anyagilag a kiadó szerint jól teljesített (2 millió eladott példányszámról szóltak az utolsó hírek), ugyanakkor a premierje nagyon rosszul sikerült, kimondottan negatívan hatott a kiadó és a franchise megítélésére. Nem tudni, hogy ez okozta a Maxis vesztét vagy sem, mindenesetre ma az EA bejelentette, hogy bezárja a csapatot (pontosabban Emeryville-i részleget, de mivel az a központ, így az egésznek vége).

A The Sims-franchise a Redwood Shores égisze alá kerül és a többi sorozat is új fejlesztőt kap majd. Ugyanakkor az egykori alkalmazottakat megpróbálják más csapatokhoz áthelyezni és így a lehető legkevesebb embertől megválni. Kérdés, hogy milyen hatással lesz ez a váltás például a SimCity-re, melynek renoméja igen rossz lett az utolsó rész óta. De tény, hogy egy kis vérfrissítés nem árt egyik sorozatnak sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Komolyan mondom, miért van az, hogy szinte az összes stratégia fejlesztője vagy megszűnik, vagy ilyen energiás mobilos/facebookos vacokat gyárt, vagy most pl a tropico fejlesztője akar akciójátékot csinálni...

    (vagy jól tartja magát csak épp nem jön angolul, pl nobunaga's ambitions)