Ötvös Tibor

Átveri a Star Wars: Galaxies rajongókat a Sony?

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony az új MMO-ja kapcsán kicsit átverte a Star Wars: Galaxies rajongókat.

Január végén állt ki a játékosok elé a Sony Online Entertainment vezetője, John Smedley és arról nyilatkozott, hogy a cég új MMO-ja kimondottan a Star Wars: Galaxies rajongóknak készül, ráadásul minden adat fent van a neten csak rá kell találni. Mivel ez nem nagyon sikerült, így az úriember a Twitter oldalán folyamatosan adja az újabb és újabb információkat a program kapcsán.

Egyszer már kiderült, hogy igazából nem is a messzi-messzi galaxisban játszódik a program, ma pedig már arról csiripelt Smedley, hogy nem is sci-fi lesz. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mi köze lesz a Galaxieshez? A válasz egyszerű: semmi. Smedley elismerte, hogy hibázott mikor azt gondolta, hogy az új MMO tetszeni fog a SWG rajongóknak.

Az új alkotás ugyanis egy poszt-apokaliptikus világban játszódó MMO lesz, melyben a Galaxiesben (és számos más programban is) látható sandbox játékmenet jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fenrir #8
    Ez a Smedley ugyanolyan gyökér maradt mióta kinyírta az SWG-t...
  • Evoluti0N #7
    @Fbn Lx Ha egy definícióban benne van az, hogy "legtöbbször", akkor az már rég rossz. Nem kell itt hülye definíciókkal jönni, meg kategorizálni, de ha nagyon akarunk, akkor igen a poszt-apokalipszis a sci-fi műfajnak egy alfaja. Ahogy cateran írta:

    "Ha poszt-apokaliptikus lesz, akkor az sci-fi...Sci, mert lesz valami (al)tudomanyos maszlag az apokalipszisrol, es fi, mert hat az egesz fikcio ugyebar..."

    Nem olyan hangzatos, mint amit te osztottál meg, de több benne a logika.

    A Noé bárkája meg fantasy. Poszt-apokaliptikus, de természetfeletti erőnek köszönhetően az és nem (ál)tudományos okoknál fogva. Tehát nem sci-fi.
  • kissssss #6
  • Fbn Lx #5
    "Ha poszt-apokaliptikus lesz, akkor az sci-fi..."
    na most a fikció kategóriába minden játék beletartozik. a poszt-apokaliptikus definicója egyértelmű, a poszt-apokaliptikus és a sci-fi egymást kölcsönösen feltételező létének bizonyítása viszont jobban érdekelne, mert ez tulajdonképpen két dolgot eredményezhet; vagy ugyanazt jelenti a két kifejezés, vagy a poszt-apokaliptikus az részhalmaza a sci-finek. Abban megállapodhatunk szerintem, hogy a kettő jelentéstartalma nem pontosan ugyanaz. Nem felcserélhető a két kifejezés, és mindkettőnek van önmagában létjogosultsága, ergo nem szinonimák. Csak a másik opció marad hát, hogy a poszt-apokaliptikus az részhalmaza a sci-finek.
    "A tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be."
    Így ha egy fantáziavilágot nem annak tudományos környezete függvényében írnak le, nincs szó a társadalom technológiai jellegű megközelítéséről, akkor az nem lesz sci-fi.
    Tehát amíg egy poszt-apokaliptikus világban nem mászkálnak leroggyant robotok amiket szeméttelepi alkatrészekből raktak össze, és nincsenek benne rozsdás fényenergiával működő plazmafegyverek, ergo semmi technológiai elem ami tudományos képzelgés magyarázatát igényelné, addig a poszt-apokaliptikus világ nem lesz sci-fi.
    tökéletes példa erre például noé bárkája, ami poszt-apokaliptikus világot ír le, de egyáltalán nem tudományos-fantasztikus megközelítésben.
  • Evoluti0N #4
    @Fbn Lx Már csak az sci-fi játékká teszi, hogy poszt-apokaliptikus világban játszódik.
  • cateran #3
    Ha poszt-apokaliptikus lesz, akkor az sci-fi...Sci, mert lesz valami (al)tudomanyos maszlag az apokalipszisrol, es fi, mert hat az egesz fikcio ugyebar...
    Azt meg vegkepp nem tudom honnan almodtad, hogy 1 poszt-apokaliptikus vilagnak tartalmaznia kell "futurisztikus technologiat" A Mad Max hol tartalmazott ilyet? (csak 1 kiragadott pelda)
    Oxford dictionaries alapjan:
    "1 denoting or relating to the time following a nuclear war or other catastrophic event:
    a post-apocalyptic action picture of the ‘Mad Max’ type: tough loner fights for survival against hordes of barbaric scavengers
    the grim desperation of a post-apocalyptic society
    MORE EXAMPLE SENTENCES
    The graphics have an overall dirty look to bring the post-apocalyptic world to life.
    The game is set upon a fictional post-apocalyptic version of Earth, where territorial gangs must eke out a difficult existence since even the most fundamental commodities that perpetuate life are in short supply.
    One of the most common science fiction subgenres is that of the post-apocalyptic survivor - an individual who lives through some kind of catastrophe (often a nuclear war) and must make his way through the hostile environment that exists in its wake.
    GET MORE EXAMPLES

    2 denoting or relating to the time following the biblical Apocalypse:
    the post-apocalyptic kingdom of God"
  • Fbn Lx #2
    úgy, hogy egy kataklizma utáni anarchista világban játszódik, tudományos-fantasztikus elemek és futurisztikus technológia nélkül
  • Evoluti0N #1
    Poszt-apokaliptikus lesz, de nem sci-fi? Azt hogy csinálják? :D