SG.hu

Virtuális javítócsomag a Trend Microtól

A cég közleménye szerint a virtuális javítócsomag kiküszöböli a tradicionális frissítések hiányosságait, és fokozza a rendszer biztonságosságát.

A javítócsomag a szoftverfejlesztők által a hibák és biztonsági rések elhárítására alkalmazott legalapvetőbb eszközök egyike. Feladatai közé tartozik az egyre terjedő kiberbűnözés elleni védelem. Az érintett kódrészletek gyors frissítése a felhasználók és adataik magas védelmi szintjének fenntartásában kulcselemnek számít. Sajnos azonban túlontúl gyakran előfordul, hogy a frissítések nem tudnak lépést tartani a bűnözőkkel. Ezért biztosít a Trend Micro virtuális javítócsomag néven az ügyfelei számára új megoldást a biztonsági réseket megcélzó támadások ellen.

Az Aberdeen Group kutatási eredményei szerint egyre több vállalkozás tulajdonosa és informatikusa érzi úgy, hogy a hagyományos szoftver- és rendszerfrissítések használata túl drága és időigényes. Jelentésük szerint az utóbbi egy évben munkanaponként 7 kritikus szoftverfrissítés jelent meg. Az egyes frissítések alkalmával az üzemeltetést teljesen le kellett állítani a teszteléshez és a javítócsomagok telepítéséhez. Szakértői becslések szerint egy évi 20 millió dolláros bevételű webes szolgáltatás esetén egy óra állásidő közel 2000 dollárba kerül!

A virtuális javítócsomagok egy biztonságos végrehajtási réteg használatával elemzik a működést, és leállítják a rosszindulatú forgalmat, mielőtt az elérné a sérülékeny alkalmazásokat. A megoldás a gyors fejlesztés és rövid átfutási idejű megvalósítás alapelvére támaszkodik, amellyel megakadályozható a rendszerben vagy szoftverben újonnan felfedezett biztonsági rések kihasználása. Mivel az alkalmazások forráskódjában nem történik változtatás, nem jöhet létre szoftverütközés. A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy az üzemeltetés leállítása nélkül képes megvédeni a rendszer folyamatosan online tartott kulcsterületeit, ellentétben a hagyományos frissítésekkel. Emellett a virtuális javítócsomagokat nem kell pénz- és időráfordítással a hálózat összes gazdagépére feltelepíteni.

A hagyományos frissítések egyik legnagyobb problémája a kibocsátás és az összes rendszerre történő feltelepítés közti késedelem. A virtuális javítócsomagok a védtelen időszakban óvják a cégeket - magyarázza Rik Ferguson, a Trend Micro munkatársa. - A virtuális javítócsomag a válasz a virtualizáció és a felhőalapú technika kihívásaira. Ez a biztonsági rések kezelésére szolgáló speciális eszköz szoftverváltoztatások nélkül is lehetővé teszi a cégek gyenge pontjainak megerősítését. A szakemberek a virtuális javítócsomagot leginkább a hagyományos javítócsomagok olyan bővítéseként tartják számon, amely korlátozza a fenyegetettség mértékét, és egyúttal a hagyományos frissítések üzemeltetési és pénzügyi gondjait is enyhíti. Ennek megfelelően egyre több vállalat és intézmény érdeklődik a megoldás iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!