Gyurkity Péter

Előrendelhető az újabb Firefox telefon

A ZTE után a Geeksphone is bejelentette első, végfelhasználóknak szánt okostelefonját, amely a Firefox platformra épül. A készülék Európában már előrendelhető.

Az elmúlt hetekben olvashattunk arról, hogy elérhetővé tették az első, kifejezetten fejlesztőknek szánt példányokat, ezeket pedig a ZTE Open névre keresztelt készüléke követte, amely már a kereskedelmi forgalomban is megjelent. Most a Geeksphone jelezte, hogy elkészült első ilyen megoldásával.

A Peak+ (az eredeti Peak ugyebár egyike volt a külső fejlesztőknek szánt párosnak), már előrendelhető a hivatalos oldalon, ahol szemügyre vehetjük az okostelefont, és végigfuthatunk annak főbb jellemzőin. Lényeges változás, hogy a memória mérete megduplázódott az eredeti példányhoz képest, ezzel már 1 GB RAM-ra támaszkodhatunk, míg a kijelző és a processzor változatlan maradt. A készülék ugyanazon 4,3 hüvelykes qHD érintőképernyőt kapta meg, mégpedig a Qualcomm 1,2 GHz-en futó ikermagos chipjével, egy 4 GB-os belső tároló kíséretében.


A hátoldalon egy 8 megapixeles kamera végzi munkáját, az így készült felvételek minőségével tehát nem lesz nagy gond. Az energiaellátásról egy 1800 mAh-s akkumulátor gondoskodik, míg a szoftveres oldalon a Firefox 1.1 dolgozik, amely néhány módosítással és javítással érkezik. Az előző verzióhoz képest csökken például az elindulási idő, befoltoztak néhány rést, a szoftverhez pedig egy 25 GB-os online tárhelyet is kapunk.

A Peak+ 149 eurós áron előrendelhető, a piaci megjelenést szeptemberre ígérik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!