Gyurkity Péter

Jön az Galaxy S 4 LTE-A és az LG G2

A Samsung a korábbi pletykáknak megfelelően hivatalosan is bemutatta az S 4 LTE-Advanced hálózatokra szánt változatát, míg az LG Optimus G közvetlen utódáról egy kép bukkant fel.

Koreai lapok számoltak be elsőként arról, hogy a Samsung igazolta a korábban megjelent értesülések valódiságát, mégpedig azzal, hogy lerántotta a leplet a Galaxy S 4 LTE-A okostelefonról. Ezzel egy újabb példánnyal bővül ki a meglévő kínálat, a jövevény pedig némileg erősebb hardverre és gyorsabb elérésre épít.

A Galaxy S 4 LTE-A nevének megfelelően az LTE-Advanced technológiában rejlő előnyöket használja ki, amelyet a valódi negyedik generációként is emlegetnek - tekintettel arra, hogy az eredeti, egyre több helyen felbukkanó LTE valahol a 3G és 4G között helyezkedik el. A le- és feltöltési sebesség pontos számait nem árulják el, mindössze annyit kötnek az orrunkra, hogy ez kétszer gyorsabb lesz, mint ahogy azt az eredeti S 4 esetében láthattuk (ez utóbbi készülék 100/50 Mbps-ot biztosít ideális körülmények között). Az 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató Super AMOLED érintőképernyőhöz ezúttal egy 2,3 GHz-es négymagos Snapdragon 800 chip társul, 2 GB RAM és egy 2600 mAh-s akkumulátor kíséretében.

A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, ezt az előlapon annak 2 megapixeles társa egészíti ki, míg a 32 GB-os belső tárolót microSD-vel bővíthetjük tovább. Említést érdemel még a WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, a Bluetooth 4.0 LE (Low Energy), valamint az NFC támogatása - a szoftveres oldalon az Android 4.2.2 fut. A telefon elsőként a dél-koreai piacon jelenik meg, elsősorban azért, mert az SK Telecom itt már kiépítette saját LTE-Advanced hálózatát.


Az LG háza táján az Optimus G frissítése okoz izgalmakat az érdeklődők körében, erről pedig most friss képek bukkantak fel a világhálón. Az érdekes módon csak "LG G2" néven emlegetett fejlesztés az előlapon nem mutat fizikai gombokat, a hátoldalon viszont a hangerő-szabályzót találjuk, mivel a vékony külső miatt a széleken erre nem igazán maradt hely. A hivatalos bemutató augusztus elején esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!