Gyurkity Péter

Asus FonePad Note és Acer Liquid S1

Két óriást mutatott be a címben szereplő páros, amelyekről már nem is igazán lehet eldönteni, hogy vajon táblaként, avagy okostelefonként jelennek-e majd meg a piacon.

A két méretes példány (az ilyen és hasonló megoldásokat mostanában "phablet", azaz phone-tablet néven emlegetik az angol nyelvű szaksajtóban) a Computex 2013 kiállítás alatt mutatkozott be a nagyközönség előtt, bár néhány részletet illetően még hallgatnak a gyártók. Lássuk, mi derült ki eddig a készülékekről.


ASUS Fonepad Note FHD 6

Hivatalos bejelentés jelen pillanatban még nem elérhető, ám az első beszámolókból azt már tudjuk, hogy a FonePad Note egy 6 hüvelykes IPS+ kijelzővel felszerelt, 1080p felbontást támogató tábla PC, legalábbis hivatalosan ezen kategóriába sorolják a fejlesztést. Mégis, gyakorlatilag egy méretes okostelefonról van szó, hiszen a 3G-elérés megoldott, mi több, a DC-HSPA+ révén akár 42 megabites letöltési sebességet is elérhetünk, ezt pedig a teljes listán egy ikermagos, 1,6 GHz-en futó Atom Z2560 processzor, 2 GB RAM, valamint egy 8 megapixeles és egy 1,2 megapixeles kamera egészíti ki - a szoftveres feladatokat az Android látja el. A pontos ár és megjelenési dátum egyelőre nem ismert.


Az Acer ugyanezen rendezvényen rántotta le a leplet első phabletjéről, amely a Liquid S1 név alatt jelenik meg. Ez a példány 5,7 hüvelykes kijelzőt kapott, 720p felbontással, a MediaTek 1,5 GHz-en futó négymagos chipjével, 1 GB RAM, dual-SIM támogatás, 8 GB-os belső tároló, microSD, valamint az Android 4.2 kíséretében, ám a kamera jellemzőit már nem részletezik.

Azt viszont tudni, hogy a harmadik negyedévben egyszerre több európai országban, így Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Ukrajnában, Oroszországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, valamint Spanyolországban és Olaszországban is megjelenik a készülék, 349 eurós induló áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!