MTI

Jogtiszta szoftverek kerültek a kínai kormányzati gépekre

Az elmúlt közel három évben mintegy 350 millió dollárt áldozott Kína arra, hogy a kormányzati szervek számítógépeit jogtiszta szoftverekkel lássa el. A kalózkodás elleni programban központi és helyi szintű kormányzati szervek programjainak tisztaságáról gondoskodtak.

A kínai szerzői jogokért felelős állami szerv bejelentése szerint a 2010-ben indult kalózkodás elleni program keretében több mint hárommillió szoftvert vásárolt a kínai kormány az elmúlt három évben. Az ez év áprilisáig futó program célja annak biztosítása volt, hogy a kormányzati szervek mind központi, mind helyi szinten jogtiszta szoftvereket használjanak számítógépeiken. A China Daily beszámolója szerint eddig 2,16 milliárd jüan, azaz mintegy 350 millió dollárt költöttek licenszekre.

Az illegális szoftverhasználat elleni program végrehajtása 16 tartományt és 14 központi kormányzati hivatalt érintve, ellenőrizetten lezajlott. A végrehajtásért felelős hivatal bejelentése szerint ez év végéig a megyei és a városi szinten lévő kormányzati hivatalokban is végre kívánják hajtani az illegális programok jogtiszta szoftverekre történő cseréjét, továbbá olyan szabályozásokat is el kívánnak fogadni, amely a jövőben is arra ösztönzi az államapparátus szerveit, hogy jogtiszta szoftvereket szerezzenek be, illetve használjanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!