Gyurkity Péter

ZTE Grand X2 és új ASUS Fonepad

A ZTE bemutatta legújabb, Intel chipre épülő okostelefonját, míg az ASUS a korábban megjelent phablet felturbózott változatát dobja piacra gyorsabb processzorra és nagyobb belső tárolóval.

A kínai gyártó a Monacóban megrendezett MedPi konferencián rántotta le a leplet a család legújabb tagjáról, amelyet igencsak izmos processzorral szereltek fel, ennek megfelelően akkumulátora is méretes, a készülék mégis leginkább a középkategóriában szerezhet felhasználókat.


A Grand X2 nevének megfelelően közvetlen elődjére épít, néhány alapvető eltéréssel. A kijelző 4,5 hüvelykes, a támogatott felbontás 720p, míg a szoftveres oldalon a Jelly Bean dolgozik. A processzor megegyezik a Geek okostelefon esetében látottakkal, hiszen itt is a 2 GHz-en futó Atom Z2580 kapott helyet, 8 megapixeles és 1 megapixeles kamera, 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, valamint egy érdekes lila külső kíséretében. A közleményben a fotózásra helyezik a hangsúlyt, itt megtalálható a burst mód, a gyors képkészítés (hiszen nincs érzékelhető késleltetés a gomb lenyomása után), valamint néhány képstabilizálási funkció is. A megjelenésre Európában a harmadik negyedévben kerítenek sort.


Az ASUS eközben saját Fonepad készülékét frissítette, legalábbis bizonyos kínai források szerint. Az eredetileg 1,2 GHz-es Atom Z2420 processzorral és 16 GB-os belső tárolóval megjelent, méretes, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott phablet a jelek szerint nem volt elég gyors és kényelmes, ezért a most megjelenő változat már egy 1,6 GHz-es Z2460 chipet kap, egy 32 GB-os belső tárolóval együtt - a microSD támogatás továbbra sem jelent gondot.

Az eredeti 300 dolláros ár ezúttal 360 dollárra emelkedik, ám a cég azt még nem közölte, hogy az egyéb régiókban mikor jelenik meg a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!