Gyurkity Péter

Jön a Galaxy Core és a BlackBerry R10

A Samsung korábban megszellőztetett okostelefonját immár hivatalosan is bejelentették, míg a BlackBerry új fejlesztéséről külső források tettek közzé újabb képeket és részleteket.

A címben szereplő mindkét készülékről olvashattunk már bizonyos pletykákat és értesüléseket, ám a napokban újabb fejleményekre került sor, hiszen a dél-koreai gyártó hivatalos bejelentésre szánta el magát, a kanadai cég terveiről pedig további részleteket ismerhettünk meg.


Az említett közleményben arról olvashatunk, hogy a Galaxy Core valóban egy 4,3 hüvelykes kijelzőre támaszkodhat, 480 x 800 pixel felbontással. Ehhez 1,2 GHz-es ikermagos processzor, 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, microSD, 5 megapixeles hátoldali kamera, elülső VGA-kamera, A-GPS, WiFi, Bluetooth 3.0, microUSB, valamint egy 1800 mAh-s akkumulátor társul. A szoftveres oldalon a Jelly Bean dolgozik a megszokott Touchwiz felülettel, ehhez megkapjuk a szokásos appokat, a készülék pedig májusban, illetve júliusban jelenik meg, a piactól, valamint a dual-SIM opciótól függően.


A BlackBerry eközben az R10 okostelefonon dolgozik, amely az új OS10-család tagjaként jelenik majd meg. A fejlesztés a Q10-re hasonlít, hiszen itt is elérhető lesz a fizikai QWERTY-billentyűzet, ám az ár tekintetében némileg alacsonyabb szinttel számolhatunk. A kijelző 3,1 hüvelykes, a támogatott felbontás 720 x 720 pixel, a kamerák megegyeznek a Galaxy Core esetében említettekkel, az akkumulátor és a belső tároló is hasonló, ám a memória itt 2 GB lesz.

A szoftveres oldalon a BlackBerry 10.1 kap helyet, a készülék pedig várhatóan a Floridában megrendezendő BlackBerry Live expón mutatkozik majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!